Amazon.com gaat wroeten in markt van Bol.com

De succesvolle Amerikaanse webwinkelreus Amazon.com biedt nu ook nieuwe boeken van Nederlandse uitgevers aan. De boeken zijn nog niet in groten getale bestelbaar, maar de koppeling met het CB is gelegd. Daarmee is de directe aanval op Bol.com begonnen.

Amazon is de grootste aartsrivaal van Bol.com en heeft in het buitenland stevig voet aan de grond. Het bedrijf verkoopt van alles, net als Bol.com, maar is begonnen met boeken. Juist in deze markt gaat Amazon nu wroeten in het domein van Bol.com.

CB-koppeling

De koppeling met hetkoppeling cb en amazon CB is inmiddels gelegd. Het is nog maar een kwestie van tijd voordat de boeken ook echt bestelbaar zijn bij Bol.com. Wat moet je daar nou als zelfstandige uitgever mee? Of als auteur die zijn boeken in eigen beheer wil verkopen?

Maak gebruik van het extra verkoopkanaal

Het is nog niet zeker of en hoe Amazon erin slaagt om Bol.com van de troon te stoten. Maar dat is voor een uitgever ook helemaal niet relevant. Het gaat om weer een extra verkoopkanaal van een grote wereldspeler, na de komst van Google Play en Apple’s iStore, die inmiddels actief zijn op de Nederlandse markt. Google verkoopt inmiddels meer e-books dan Apple, de strijd gaat hard.

Hoe kom ik bij Amazon op de plank?

Wie zijn boeken bij het CB beschikbaar heeft, komt ook bij Amazon op de plank. Zodra Amazon daar klaar voor is, zal het CB de koppeling activeren.

U kunt meeliften op onze contacten met het CB. Neem voor meer informatie over de distributie contact met ons op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *