Boek drukken: goedkoop of duurkoop?

Boek drukken: goedkoop of duurkoop

Je wilt je boek drukken op een snelle, kwalitatief goede én goedkope manier. Gaat dat samen? Het Boekenschap wijst je de weg in het doolhof van de drukkerijen en wij vertellen waar je op moet letten.

Boek drukken: het begint met de offerteaanvraag

Het drukken van een boek gaat in kleine stappen. Het begint met de aanvraag van de offerte. Nederland telt talloze drukkers die kwalitatief goed werk leveren. Maar vlak ook landen als Tsjechië, Polen en Slowakije niet uit. Veel Nederlandse uitgevers laten hun boeken daar maken. De reden? Kwaliteitsverschil is er niet, en het is meestal stukken goedkoper.

Waar moet je op letten?

Je aanvraag gaat de deur uit, maar waar moet je nou op letten als je de gevraagde gegevens gaat invullen? Vul ik niet iets in, waar ik later spijt van krijg? Het antwoord is: nee, dat geeft niks. Je moet ergens beginnen en bijsturen kan altijd nog. Belangrijk om te weten is de vuistregel dat dikkere boeken duurder zijn dan dunne en dat het gebruik van kleur ook een verschil kan maken. Maar ook dat is in het buitenland goed te doen. Details als de keuze voor het laminaat zijn ook belangrijk, maar kunnen later altijd nog gekozen worden.

Vertrouwen is de basis

Als je zaken gaat doen met een drukkerij, is vertrouwen de basis voor een gezonde samenwerking. Als je netjes teruggebeld wordt, keurig antwoord krijgt en de reactie volledig is, weet je dat je goed zit. De drukker moet natuurlijk kennis van zaken hebben, dat spreekt voor zich. Maar als het vertrouwen van jou uit ontbreekt, is het niet verstandig om in zee te gaan met deze zakenpartner.

Bob MarnethTamara ScholtenBob en Tamara

Onze drukwerkexperts Bob Marneth en Tamara Scholten helpen je graag verder in de zoektocht naar een goedkope én goede drukker in Oost-Europa. In de loop van de jaren hebben zij een betrouwbaar netwerk van drukkers opgebouwd dat garant staat voor kwaliteit tegen een scherpe prijs. Laat je verrassen en vraag hier een offerte op. 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *