Inspiratiegids voor uitgeven in eigen beheer - Het Boekenschap

Inspiratiegids voor auteurs

Je wilt professioneel uitgeven. Maar wel zelf de volledige regie houden en het volledige intellectueel eigendom blijven houden over je uitgeefproject. Wij helpen daarbij. Met deze website, onze bemiddeling en met onze dikke inspiratiegids van 224 pagina’s.

 • 7 verschillende papiersoorten

  Dit boek is opgebouwd uit 7 verschillende papiersoorten (7 katernen à 32 pagina’s). Je kunt het papier zo perfect vergelijken en kijken wat het best bij jouw uitstraling past.

 • Drukwerkdilemma’s

  Dik of dun? Hardcover of paperback? Groot of klein? Wel of geen bedrukt schutblad? Dit boek helpt je bij je drukwerkdilemma’s.

 • Vol ideeën en tips

  Hoe zet je een boekpresentatie goed op? Hoe benader je de pers? Hoe vergroot je je zichtbaarheid? Dit boek geeft antwoorden.

Bespaar jezelf uren uitzoekwerk

Natuurlijk, alles over uitgeven in eigen beheer is via Google te vinden. Maar nergens zo handig en overzichtelijk bij elkaar. Koop dit bijzondere boek vandaag nog. Voor slechts 2 tientjes koop je het uitzoekwerk van jaren van Het Boekenschap. Wij betalen de verzendkosten.

 • Een onvergetelijke boekpresentatie

  Wat is het geheim van de boekpresentatie? Veel uitleg, veel meer dan op onze website te vinden is. Met uitgebreide checklist.

 • Zet video in

  YouTube is een van de krachtigste marketingmiddelen van deze tijd. Hoe kan YouTube voor je werken tijdens je boekpromotie? Lees dit boek.

 • Weg met de mist

  Laat je geen verhalen meer op de mouw spelden. Lees dit boek en je kunt nog beter kiezen of uitgeven in eigen beheer bij jou past.

ISBN: 9789490085407
Titel: Verdienen met uitgeven
Ondertitel: Inspiratiegids voor je boek in eigen beheer
Auteur: Maarten Beernink
Aantal pagina’s: 224
Uitvoering: luxe hardcover, binnenwerk met 7 papiersoorten
Afmeting: 148 mm x 210 mm
NUR: 801 – management algemeen
Eerste druk 2015, tweede druk 2016, derde druk 2018
Uitgave: Het Boekenschap

Een juweeltje in de grijze massa

arjan koopmans optimalist het boekenschap-2Optimalist.nl heeft als doel dit jaar van 3 naar 13 e-boeken te gaan. Een aantal daarvan willen we gaan uitbrengen op papier en al zoekende werd ons Het Boekenschap aanbevolen. Daar heb ik eerst een trainingsdag gevolgd waar ik het kersverse boek van Maarten kreeg uitgereikt. Nou heb ik voorheen naast mijn coachings- en trainingsbedrijf 17 jaar lang een Media Expresse tijdschriften- en boekenzaak gehad. Toen ik Maartens boek in handen had, voelde ik meteen de kwaliteit ervan. Vervolgens, en dit klinkt je misschien een beetje vreemd in de oren, maar boekhandelaren begrijpen wat ik bedoel, rook ik de heerlijke geur van dit vers gedrukte kwaliteitsboek wat meteen mooie herinneringen bij mij bovenbracht. Dit is echt een prachtig boek! Schitterend vormgegeven, prettig geschreven, echt een juweeltje in de grijze massa. Je ziet de passie en vakmanschap waarmee het gemaakt is er duidelijk aan af.

Zelf ben ik auteur van 3 e-boeken, waarvan 1 in print. Ik schrijf er nog 2 bij, plus mijn zakenpartner Bram Föllings ook nog een. En samen gaan we nog een serie van 7 boeken schrijven dit jaar.

Maarten weet de lezers echt te prikkelen in alle zintuigen, zelfs de tastzin door de verschillende soorten papier. Dat is uniek en ook nog een uiterst effectieve manier voor jou als auteur om te kunnen bepalen welke papiersoort je zelf zou willen toepassen. Het boek bevat enorm veel praktische adviezen, zowel voor de beginner als de ervaren schrijvers. Dit boek gaat je zeker weten verder helpen en is zijn geld meer dan waard. Maarten is een authentiek mens, hij communiceert zowel in zijn boek, als in onze zakenrelatie uiterst prettig.

Arjan Koopmans
Auteur meerdere e-books

Perfect naslagwerk

Jan van Zijp‘Verdienen met uitgeven’ is een perfect naslagwerk voor iedereen die er over denkt om zelf een boek uit te geven. Maarten Beernink beschrijft in heldere taal het hele proces vanaf het idee tot en met het op de (boeken)markt brengen. Niet alleen de systematiek van het uitgeven komt aan de orde. Ook staan er simpele en heel bruikbare tips in over de te kiezen bindmethode, het beste formaat, de aanpak van de promotie, het gebruik van sociale media en over de financiering, bijvoorbeeld via crowdfunding of voorintekening. Uniek is  dat de verschillende papiersoorten ook echt te zien en te voelen zijn in dit handboek. Een aanrader voor iedere auteur!

Jan van Zijp (schrijver en kleine uitgever)
Polanen AB Tzummarum

Zo concreet, meteen aan de slag

bart van den belt 500 pxIk zou willen dat ik dit boek jaren eerder in handen had gehad; dat had me als auteur een lange weg bespaard. Maarten is een fantastische uitgever die zijn auteurs écht goed helpt. Met dit boek laat hij zien dat het uitgeven van je boek helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Met eenvoudige stappenplannen en voorbeelden maakt hij het uitgeven van een boek zo concreet dat je als auteur zo aan de slag kunt.

Bart van den Belt, auteur, spreker, ondernemer op Bol.com

Prachtig boek

lamkje-en-marijkeUit het prachtige boek ‘Verdienen met uitgeven’  kunnen we nog een aantal mooie tips halen. Het ziet er ook nog eens prachtig uit. Een mooi voorbeeld voor aspirant-schrijvers en uitgevers.

Marijke Hafkamp en Lamkje Jellema
Auteurs van Huis van vertrouwen

Lees dit boek!

joyce de jongh review het boekenschapMijn bestelling is binnen: Verdienen met uitgeven, door Maarten Beernink. Overweeg je zelf een boek uit te brengen? Lees dan dit boek!

Joyce de Jongh
Tekstschrijver

Duurzame cover

Mijn complimenten voor het boek. Handzaam formaat: duurzame cover en het geeft onder meer een beeld van wat je aan marketing kunt doen.
Joke van Overbruggen, Nuenen

Ik maak dankbaar gebruik van jullie ervaringen

Astrid jacobs Insight Matters Boek Vooruitgang‘Ik heb het boek in goede orde ontvangen en maak dankbaar gebruik van de door jullie opgedane ervaringen bij het uitgeven van mijn boek Boek Vooruitgang!

Astrid Jacobs, Insight Matters

Over de auteur

In zijn blogs inspireert en motiveert neerlandicus Maarten Beernink maandelijks meer dan 7000 auteurs. Maarten heeft meerdere ondernemersboeken op zijn naam staan en interviewde als journalist meer dan duizend topondernemers. Hij is schrijfcoach en helpt ondernemers bij het schrijven van hun boek.