Het Boekenschap: wij helpen bij uitgeven van je boek in eigen beheer

Over ons

Wat maakt Het Boekenschap bijzonder? U blijft bij ons altijd 100% eigenaar van uw boekproject. Wij ondersteunen, adviseren, helpen u met begroting, planning en uitvoering op professioneel niveau. Maar het blijft altijd uw boek!

Ons kernteam

Wie zijn wij? Ons kernteam van links naar rechts: Maarten Beernink (uitgever), Inge Vink (distributie en administratie), Manon Wentink (projectmanager), Helma Folman (trainer en blogexpert), Gerdien Beernink (art director).

Het Boekenschap

Boeken maken in een oude school

Wij zijn gevestigd in de voormalige Wittebrinkschool uit 1899, in de buurtschap Wittebrink bij Zelhem, 5 minuten van uitgeversstad Doetinchem. Het eerste boek van Het Boekenschap zag het licht in 2009. Sindsdien hebben we honderden boektitels geproduceerd.

Het buurtschap de Wittebrink is hecht en bestaat uit de molen, het café De Tol, mengvoederbedrijf De Hoop en de Wittebrinkschool. Onze waarden sluiten goed aan bij de Achterhoekse mentaliteit: betrokken, bevlogen en betrouwbaar.

Het Boekenschap_Hummeloseweg 67_Zelhem_uitgeverij boeken_1400

Het Boekenschap bestaat uit een team van bevlogen boekenmakers. Ons kernteam van vijf personen houdt de overall-producties in de gaten. Daaromheen werken tientallen mensen aan uw boekproject. Denk daarbij aan de vormgevers, eindredacteurs, drukkers en distributeurs.

Maarten Beernink is de uitgever-eigenaar van Het Boekenschap, Manon Wentink is het eerste aanspreekpunt voor auteurs en begeleidt de complete boekproducties van a tot z, Helma Folman is verantwoordelijk voor de marketing en promotie van de boeken, Inge Vink regelt het verpakken en verzenden en de administratie en Gerdien Beernink is onze zeer ervaren art director, met talloze boekproducties op haar naam. Rien Wisse is onze corrector, die op zeer hoog niveau werkt. Elke spel- en stijlfout in een boek is er in zijn ogen één te veel. Tamara Scholten en Miranda van Geest zijn onze drukwerkpartners bij wie het drukwerk in vertrouwde handen ligt.

Van tv-kok tot vlogger

Het Boekenschap bedient klanten uit Nederland en Vlaanderen. Ongeveer een kwart van onze klanten is Vlaams, driekwart Nederlands. Onze auteurs zijn meestal mensen met een eigen bedrijf, waarbij het boek een onmisbare schakel vormt in het bedrijf. Denk daarbij aan een tv-kok die niet meer zonder boek kan, een vlogger met veel volgers die zijn ideeën verpakt in een boek, een spreker die boeken verkoop na afloopt van zijn lezingen of een ondernemer die zijn boek als belangrijk visitekaartje ziet om makkelijker zaken te doen.

Wat doen wij precies?

Wie Het Boekenschap inschakelt, wordt compleet ontzorgd. Natuurlijk moet je als auteur het boek zelf schrijven en je actief inzetten voor de promotie. Wij zorgen voor excellente tekstcorrectie, een aansprekende boekomslag, een schitterend binnenwerk, kwalitatief hoogstaand drukwerk, beschikbaarheid bij Bol.com, het CB (met de daarbij aangesloten boekwinkels in Nederland en Vlaanderen) Managementboek, je eigen site, HetBoekenschap.nl/webshop of een combinatie van dit alles.

Alle fouten die wij ooit hebben gemaakt, maken we nu niet meer. Omdat we honderden titels succesvol hebben afgeleverd, leren we dagelijks bij. Als je voor het eerst een boekproject start, kun je het onmogelijk perfect doen. Tenzij je met Het Boekenschap in zee gaat.

Kom eens langs!

Hoe nu verder? Door deze site te bezoeken heb je de eerste stap al gezet. De tweede stap is een globaal budget opstellen. Net als met het bouwen van een huis, kun je het zo gek maken als je wilt. Wij adviseren graag over het juiste aantal boeken en alle specificaties die daarbij komen kijken.

Het Boekenschap-contact-koffie-boek schrijven