Het-Boekenschap-Heidenhoekweg-1

Over ons

Wat maakt Het Boekenschap bijzonder? U blijft bij ons altijd 100% eigenaar van uw boekproject. Wij ondersteunen, adviseren, helpen u met begroting, planning en uitvoering op professioneel niveau. Maar het blijft altijd uw boek!

Wie zijn wij?

Het Boekenschap is een kwaliteitslabel dat staat voor goede boeken. We zijn vooral gespecialiseerd in non-fictie. Denk hierbij aan boeken voor ondernemers die hun verhaal vertellen in boekvorm. Dat kunnen social influencers zijn, bekende Nederlanders of Vlamingen, of mensen met een mooie missie. Maarten Beernink richtte Het Boekenschap in 2009 op. Maarten werkt met betrokken boekenmakers die verstand hebben van hun vak.

Boeken maken in het buitengebied

De Heidenhoekweg slingert door het landschap en ligt tussen het dorp Zelhem en Doetinchem. Het is de eeuwenoude doorgaande weg van landgoed de Slangenburg naar Zelhem, een holle weg tussen de hogergelegen bolle esgronden. De Heidenhoekweg is een landschapsmonument vanwege het glooiende dekzandlandschap.

Een perfecte plek om na te denken over je boek en plannen te smeden voor het uitgeven ervan. Onze waarden sluiten goed aan bij de Achterhoekse mentaliteit: betrokken, bevlogen en betrouwbaar.

Het Boekenschap werkt samen met talloze andere bevlogen boekenmakers. Vanuit ons kantoorpand houden we de overall-producties in de gaten. Daaromheen werken tientallen mensen aan uw boekproject. Denk daarbij aan de vormgevers, eindredacteuren, drukkers en distributeurs.

Maarten Beernink is de uitgever-eigenaar van Het Boekenschap. Altijd welkom voor een Zoom-meeting of een kop koffie of thee op onze uitgeverij. Het gebouw is rolstoelvriendelijk, en het is mogelijk om meer dan voldoende afstand te houden van elkaar.

Van tv-kok tot vlogger

Het Boekenschap bedient klanten uit Nederland en Vlaanderen. Ongeveer een kwart van onze klanten is Vlaams, driekwart Nederlands. Onze auteurs zijn meestal mensen met een eigen bedrijf, waarbij het boek een onmisbare schakel vormt in het bedrijf. Denk daarbij aan een tv-kok die niet meer zonder boek kan, een vlogger met veel volgers die zijn ideeën verpakt in een boek, een spreker die boeken verkoopt na afloop van zijn lezingen of een ondernemer die zijn boek als belangrijk visitekaartje ziet om makkelijker zaken te doen.

Wat doen wij precies?

Wie Het Boekenschap inschakelt, wordt compleet ontzorgd. Natuurlijk moet je als auteur het boek zelf schrijven en je actief inzetten voor de promotie. Wij zorgen voor excellente tekstcorrectie, een aansprekende boekomslag, een schitterend binnenwerk, kwalitatief hoogstaand drukwerk, wijzen je de weg om je boek beschikbaar te krijgen bij het Centraal Boekhuis (CB) en/of Bol.com, Managementboek en geven tips om te verkopen via je eigen website.

Alle fouten die wij ooit hebben gemaakt, maken we nu niet meer. Omdat we honderden titels succesvol hebben afgeleverd, leren we dagelijks bij. Als je voor het eerst een boekproject start, kun je het onmogelijk perfect doen. Tenzij je met Het Boekenschap in zee gaat.

Kom eens langs!

Hoe nu verder? Door deze site te bezoeken heb je de eerste stap al gezet. De tweede stap is een globaal budget opstellen. Net als met het bouwen van een huis, kun je het zo gek maken als je wilt. Wij adviseren graag over het juiste aantal boeken en alle specificaties die daarbij komen kijken.

Het Boekenschap-contact-koffie-boek schrijven