Het Boekenschap: wij helpen bij uitgeven van je boek in eigen beheer

Over ons

Wat maakt Het Boekenschap bijzonder? U blijft bij ons altijd 100% eigenaar van uw boekproject. Wij ondersteunen, adviseren, helpen u met begroting, planning en uitvoering op professioneel niveau. Maar het blijft altijd uw boek!

Ons kernteam

Wie zijn wij? Ons kernteam van links naar rechts: Maarten Beernink (uitgever), Inge Vink (distributie en administratie), Manon Wentink (projectmanager), Helma Folman (trainer en blogexpert), Gerdien Beernink (art director), Maurits van Aalst (redacteur, niet op de foto), Herbert te Velthuis (procesmanager).

Het-Boekenschap-Heidenhoekweg-1

Boeken maken in het buitengebied

De Heidenhoekweg slingert door het landschap en ligt tussen het dorp Zelhem en Doetinchem. Het is de eeuwenoude doorgaande weg van landgoed de Slangenburg naar Zelhem, een holle weg tussen de hogergelegen bolle esgronden. De Heidenhoekweg is een landschapsmonument vanwege het glooiende dekzandlandschap.

Een perfecte plek om na te denken over je boek en plannen te smeden voor het uitgeven ervan. Onze waarden sluiten goed aan bij de Achterhoekse mentaliteit: betrokken, bevlogen en betrouwbaar.

Het Boekenschap bestaat uit een team van bevlogen boekenmakers. Ons kernteam van vijf personen houdt de overall-producties in de gaten. Daaromheen werken tientallen mensen aan uw boekproject. Denk daarbij aan de vormgevers, eindredacteuren, drukkers en distributeurs.

Maarten Beernink is de uitgever-eigenaar van Het Boekenschap, Manon Wentink is het eerste aanspreekpunt voor auteurs en begeleidt de complete boekproducties van a tot z, Helma Folman is verantwoordelijk voor de marketing en promotie van de boeken, Inge Vink regelt het verpakken en verzenden en de administratie en Gerdien Beernink is onze zeer ervaren art director, met talloze boekproducties op haar naam. Rien Wisse is onze corrector, die op zeer hoog niveau werkt. Elke spel- en stijlfout in een boek is er in zijn ogen één te veel. Daarnaast werken we met enkele drukwerkpartners bij wie de kwaliteit ook hoog in het vaandel staat.

Heidenhoekweg Zelhem
Heidenhoekweg Zelhem

Van tv-kok tot vlogger

Het Boekenschap bedient klanten uit Nederland en Vlaanderen. Ongeveer een kwart van onze klanten is Vlaams, driekwart Nederlands. Onze auteurs zijn meestal mensen met een eigen bedrijf, waarbij het boek een onmisbare schakel vormt in het bedrijf. Denk daarbij aan een tv-kok die niet meer zonder boek kan, een vlogger met veel volgers die zijn ideeën verpakt in een boek, een spreker die boeken verkoopt na afloop van zijn lezingen of een ondernemer die zijn boek als belangrijk visitekaartje ziet om makkelijker zaken te doen.

Wat doen wij precies?

Wie Het Boekenschap inschakelt, wordt compleet ontzorgd. Natuurlijk moet je als auteur het boek zelf schrijven en je actief inzetten voor de promotie. Wij zorgen voor excellente tekstcorrectie, een aansprekende boekomslag, een schitterend binnenwerk, kwalitatief hoogstaand drukwerk, beschikbaarheid bij Bol.com, het CB (met de daarbij aangesloten boekwinkels in Nederland en Vlaanderen), Managementboek, je eigen website, HetBoekenschap.nl/webshop of een combinatie van dit alles.

Alle fouten die wij ooit hebben gemaakt, maken we nu niet meer. Omdat we honderden titels succesvol hebben afgeleverd, leren we dagelijks bij. Als je voor het eerst een boekproject start, kun je het onmogelijk perfect doen. Tenzij je met Het Boekenschap in zee gaat.

Kom eens langs!

Hoe nu verder? Door deze site te bezoeken heb je de eerste stap al gezet. De tweede stap is een globaal budget opstellen. Net als met het bouwen van een huis, kun je het zo gek maken als je wilt. Wij adviseren graag over het juiste aantal boeken en alle specificaties die daarbij komen kijken.

Het Boekenschap-contact-koffie-boek schrijven