Logo Het BoekenschapWat vinden onze auteurs van de samenwerking met Het Boekenschap? Een korte bloemlezing uit de reacties. Wil je eens vrijblijvend praten over je boek? Neem gerust contact met ons op voor een eerste kennismaking!

Tineke Veenstra

Tineke Veenstra: Ik ben heel erg blij hoe mijn boek Drie maal drie is negen uiteindelijk is geworden. Het is precies zo geworden zoals ik het voor me zag! Alles klopt eraan. Het formaat,  de harde kaft, de cover,  het binnenwerk… , eigenlijk heb ik nog nooit zo’n perfect boekje gezien 😉  Ik ben klaar voor de verkoop! En voor de 2e druk!
Petje af voor het team van Het Boekenschap!

Auteursfoto Nelleke Griffioen_nw 2

Nelleke Griffioen:  Ik ben heel dankbaar voor jullie enorme betrokkenheid en hulp bij DroomplekGeluk, dat zich de afgelopen maanden heeft ontwikkeld tot een boek dat een must-have boek is geworden voor iedereen die een gastenverblijf(droom) heeft. Dank jullie wel!

Onze auteur Nathalie van den Thillart deelde haar ervaringen met Het Boekenschap in een gedicht. Hier worden we wel even stil van…

Een ode aan Het Boekenschap

De verbondenheid
begon met jullie site
Daar leerde ik over het uitgeefvak
dat was mijn leidraad, gaf gemak
Ik leerde al gaande als autodidact
maar ‘t was veel, de moed soms in m’n schoenen gezakt
Ik volgde mijn intuïtie
kwam uiteindelijk bij jullie
Mensen met eenzelfde passie
geen compromis
als ‘t gaat om een mooi boek creëren
Altijd aandacht en tijd
want jullie prioriteit
is kwaliteit
Niet slechts eigenbelang en commercie
Daar kunnen anderen nog wat van leren
Werken met jullie was een cadeautje
voelde als een lootje
uit de loterij
Alsof ik jullie al langer ken
Ik ben
Oprecht dankbaar en intens blij

Warme groet,
Nathalie van den Thillart
Auteur van ‘Mag ik je Omi noemen’

baby-yoga

Gea Scholtens-Stiekema schreef het boek Baby-yoga en Het Boekenschap tekende voor de boekproductie. In deze video vertelt ze bij ons op de uitgeverij wat ze van het eindresultaat vindt.

Bij het schrijven van de laatste hoofdstukken van het studieboek Totaalinnoveren ging ik op zoek naar een uitgever. Ik benaderde de grootste op dit gebied. Met het eerste hoofdstuk en de inhoudsopgave verrichtten zij een marktonderzoek en waren daarna enthousiast. De uitgeefovereenkomst hoefde ik enkel te ondertekenen en zij zouden voor de rest zorgen, zoals alle investeringen en de promotie. De auteur krijgt dan een vast percentage van de verkoopprijs. Als het boek geen succes wordt, lijd ik geen verlies, maar als het een groot succes wordt is de uitgever de grote winnaar. De uitgever verricht weliswaar veel werk, maar je bent als auteur de regie kwijt.

Kan dat niet anders?

Na zoeken kwam ik bij het boek Verdienen met uitgeven. Zo maakte ik kennis met Maarten Beernink van Het Boekenschap. Ik ken mijn doelgroep en weet hoe deze te benaderen en Maarten weet alles van uitgeven. Rien Wisse ziet fouten waar ik al tig keer overheen heb gelezen. De opmaak, in het bijzonder de cover, is prachtig geworden. Wat de promotie betreft: daar kan ik meer aan doen dan bij een andere uitgever. Ik benader zelf hogescholen, vakbladen en ondernemers en met ondersteuning van Maarten lukt dat voortreffelijk. Van mijn keuze voor Het Boekenschap heb ik nog geen moment spijt gehad.

Merel Burggraaf

Bij het uitgeven van een boek in eigen beheer komt heel veel kijken. En als je dan ook nog iemand bent die het liefst álles zelf doet, dan loop je zeker weten tegen vragen aan. Gelukkig kon ik met mijn vragen bij Maarten van het Boekenschap terecht. Niet alleen waren de antwoorden erg waardevol, ook de persoonlijke benadering vond ik erg prettig. Ik ben het Boekenschap dan ook erg dankbaar voor de ondersteuning bij het uitgeven van mijn boek.

Merel Burggraaf, Lappielapin.nl

Miriam Smit-Vuijk

Toen ik begon aan het avontuur zelf een boek te schrijven en in eigen beheer uit te geven, was ik erg blij dat ik vrij snel in contact kwam met het Boekenschap. Tijdens een eerste skippybal met Maarten Beernink wist hij mij al heel veel nuttige dingen te vertellen waar ik rekening mee moest houden. Ook gedurende het proces heb ik regelmatig mailcontact gehad met Maarten. Dat gaf mij een soort basisgevoel: als ik ergens vastliep, mailde ik Maarten en wist hij mij heel snel weer on track te krijgen. Ook de workshop Verdienen met uitgeven heb ik erg gewaardeerd. Het was niet alleen leerzaam, maar vooral ook fijn om andere auteurs te ontmoeten en inspiratie op te doen. En een hele dag intensief met je boek bezig te zijn, daar komt het vaak niet van als je ernaast een fulltime baan hebt. Ik zal zeker contact houden met Maarten/Het Boekenschap en raad inmiddels ook anderen die bij mij met vragen komen aan om naar het Boekenschap te gaan.
Miriam Smit-Vuijk, auteur en uitgever van de boeken ‘Papa gaat naar het ziekenhuis’ en ‘Mama gaat naar het ziekenhuis’

De traditionele markt van uitgevers bestaat nog wel, maar tegenwoordig is het heel goed mogelijk om een boek in eigen beheer uit te geven. De uitgever is dus mijn eigen bedrijf, Stevens Audiovisuals. Als je daarvoor kiest moet je wel adviseurs zoeken die verstand hebben van het schrijven, drukken en vermarkten van je boek. Het Boekenschap, in de persoon van Maarten Beernink heeft me echt goed op weg geholpen met adviezen en concrete ondersteuning in dit proces. Hij was ook degene die me op het spoor zette van de professionele corrector voor mijn boek. Maarten weet als geen ander hoe belangrijk het omslagontwerp en de tekst op de achterkant is. Als dat niet klopt, verkoop je gewoon minder boeken.
Hay Stevens, auteur van het boek Bedrijfsfilms maken

Al zoekende werd ons Het Boekenschap aanbevolen. Daar heb ik eerst een trainingsdag gevolgd waar ik het kersverse boek van Maarten kreeg uitgereikt. Nou heb ik voorheen naast mijn coachings- en trainingsbedrijf 17 jaar lang een Media Expresse tijdschriften- en boekenzaak gehad. Toen ik Maartens boek in handen had, voelde ik meteen de kwaliteit ervan. Dit is echt een prachtig boek! Schitterend vormgegeven, prettig geschreven, echt een juweeltje in de grijze massa. Je ziet de passie en vakmanschap waarmee het gemaakt is er duidelijk aan af. Maarten weet de lezers echt te prikkelen in alle zintuigen, zelfs de tastzin door de verschillende soorten papier. Het boek bevat enorm veel praktische adviezen, zowel voor de beginner als de ervaren schrijvers. Dit boek gaat je zeker weten verder helpen en is zijn geld meer dan waard. Maarten is een authentiek mens, hij communiceert zowel in zijn boek, als in onze zakenrelatie uiterst prettig.
Arjan Koopmans, auteur meerdere e-books

Over de samenwerking met Het Boekenschap alleen maar lof. In de eindfase van het boek En toen kwam jij nog, over lief en leed in het leven van nakomers, dat ik samen met Caroline Lalieu schreef waren de tips en adviezen van Maarten Beernink heel waardevol en praktisch. De eindredactie van Rien Wisse was geweldig. Hij bleek niet alleen taalkundig van grote klasse, in ons geval was hij ook vakinhoudelijk deskundig. Wat een mooie samenwerking.

Margje Duursma, auteur ‘En toen kwam jij nog’

Riet de Vlieger

De website van Het Boekenschap biedt onder meer schrijftraining en hulp bij je boek. Zij hebben een divers aanbod en een uitgebreide kennisbank. Zelf heb ik me door hen laten inspireren en ik heb een aantal diensten van hen afgenomen. Heel goed bevallen.

Riet de Vlieger, auteur van ELEGANT, garderobemanagement voor vrouwen.  

lamkje-en-marijke

Aanvankelijk twijfelde ik of ik mijn boek zelf wilde uitgeven. Nu ben ik enorm blij dat ik in zee ben gegaan met Het Boekenschap. De samenwerking met Maarten Beernink werkt echt fantastisch. Ze zijn superproactief en helpen mee waar ze kunnen. Daarnaast geven ze ook nog begeleiding in het hele proces en bij de verkoop. Een aanrader!

Bart van den Belt, spreker, trainer, ondernemer en auteur van het managementboek Fluitend Veranderen.

Bij het schrijven van ons boek En toen kwam jij nog, dat ik samen met Margje Duursma schreef, ontmoette ik Maarten Beernink op een cruciaal moment. Zijn advies en oprechte betrokkenheid waren van grote waarde in het proces van afronding en uitgeven. Maarten communiceert uitermate helder en komt altijd met passend advies. Hij geeft je keuzes maar laat je vrij. Het Boekenschap beschikt over grote vakkennis. We hebben zeer prettig samengewerkt en ik kan het Boekenschap aan iedereen aanbevelen!

Caroline Lalieu, auteur ‘En toen kwam jij nog’

Paul Moers

De samenwerking met het Boekenschap is voor mij als schrijver een openbaring. De betrokkenheid ligt echt hoog en vertaalt zich naar grote slagkracht. Dat komt het hele verkoopproces meer dan ten goede. Bovendien vindt alles in volledige transparantie plaats. Dan weet je ook meteen waar je aan toe bent. De eindredactie is van hoog niveau en voegt echt wat toe. Kortom een plek waar een schrijver zich thuisvoelt.

Paul Moers, bestseller-auteur managementboeken, waaronder Dienstbaar zijn is het nieuwe goud (24-01-2014)

‘Heb zojuist mijn boeken binnengekregen. Wauw! Boven verwachting! Echt heel erg mooi, superbedankt!’
Lotte Bolder, auteur van Meneer Spik en mevrouw Span

Team Het Boekenschap, ik wil jullie laten weten dat ik heel blij ben dat ik de cursusdag heb gevolgd en dat ik veel geleerd heb van jouw boek, Maarten! Ik ben je dankbaar voor alle support en heb je dan ook in het dankwoord opgenomen in mijn boek! Dankzij jou heb ik het schrijven weer opgepakt en er zullen denk ik nog meer boeken volgen!

Trudie Rutten, Honden aan boord

Gerard Jansbergen, auteur-arts

Het Boekenschap biedt veel nuttige en goed toegankelijke informatie online. Goede formule van dienstverlening en beheer, met participatie van de klant.

Gerard Jansbergen, arts en auteur Het kansspel in de geneeskunde

Oscar Bulthuis
Lies Nijman

Afgelopen week is mijn boek Kwetsbaar vertrouwen geleverd. Ik ben zeer tevreden met het resultaat! Net op het goede moment kwam ik in contact met Maarten Beernink van Het Boekenschap. Na een lang schrijfproces met aardig wat hobbels en een aantal teleurstellingen, was ik op een punt gekomen dat er knopen moesten worden doorgehakt. Zal ik wel of niet doorgaan? Zal ik zelf gaan uitgeven en waar en hoe? Zonder zicht op een vervolgstap, kwam ik onverwacht op het spoor van Het Boekenschap.

Ik kan alleen maar zeggen dat de ontmoeting met iemand die oprecht luistert, die meedenkt en goed advies geeft, voor mij precies op het juiste moment kwam. De betrokkenheid en de kennis en kunde van Maarten Beernink heb ik als een waar geschenk ervaren!

Lies Nijman, auteur en eigenaar Langszij, praktijk voor pastorale en contextuele hulpverlening

Petra Speek

Het Boekenschap is een professionele, enthousiaste en jonge organisatie, die met veel bevlogenheid en geduld haar opdrachten binnen de afgesproken termijn realiseert. Heel hartelijk dank voor jullie inzet, geduld en mooie resultaat! Ik ben er trots op!

Petra Speek, coach en auteur  (01-08-2013)

De samenwerking met Het Boekenschap hebben wij (‘t Mannetje & Co) als heel zinnig en plezierig ervaren. Ze zijn zeer betrokken, weten waarover ze het hebben, geven voldoende ruimte en sturen bij waar nodig. Inmiddels is De Klant is geen Koning! al toe aan de vierde druk. Boven verwachting en mede veroorzaakt doordat Het Boekenschap meer doet dan alleen uitgeven.

Paul ‘t Mannetje, directeur/eigenaar ‘t Mannetje & Co (03-02-2014)

André Troost

Het prettige aan Het Boekenschap is, dat je met Maarten goed kunt sparren. Wat willen we samen. En dat maak je nog wel eens anders mee. Ik hoor de uitdrukking ‘win-win’ te makkelijk en te vaak, maar voor Het Boekenschap volop van toepassing. En Maarten is zo’n jongen aan wie je je portemonnee uitleent en na tien jaar krijg je ‘m terug zonder een cent te missen.

André Troost, beroeps-klantengek (30-01-2014), auteur De Klant is GEEN koning en theatermaker

Bij het uitgeven van een boek komt meer kijken dan je denkt! Het Boekenschap biedt professionaliteit, goed advies en een scherpe prijsstelling. Fijne samenwerking!

Chris van Alphen, auteur Tegeltjeswijsheden (10-02-2014)

In september 2015 is mijn boek This is Your Work – Leren van je dagelijks werk, binnengekomen. Mijn missie dat iedereen die werkt, op een slimme en effectieve wijze van zijn of haar dagelijks werk leert en hierdoor succesvoller en gelukkiger is, krijgt hiermee op een heel mooie wijze vorm. Heel dankbaar voor de fijne samenwerking met het Boekenschap voor hun advies! Dank jullie wel!

Jennifer Kuiper, auteur

Zo’n positieve ervaring als met Maarten en het Boekenschap zet ik graag online. Ik had het geluk met hem in contact te komen als uitgever voor mijn informatieve kinderboek Hoi boer, dag beesten! vóórdat hij zich volledig op de zakelijke markt ging begeven. We zijn een succesvolle samenwerking gestart, waar even later het boek BOOM de kampioen ook bij is gekomen.
Hij draagt zijn vakkennis met enthousiasme over en dat is veel. Hij leidt je door de wereld van het schrijven en uitgeven en ik zou iedereen die zich hierin wil begeven aanraden zijn boek(en) hierover te lezen!
Marianne van Oeveren (auteur)

Het Boekenschap heeft mijn verzameld werk van de laatste 11 jaar in boekvorm samen gebracht. Het was geen eenvoudig project. De inhoud bestaat uit een groot aantal technisch-wetenschappelijke publicaties in verschillend formaten en met lastige grafische elementen. De mensen van Het Boekenschap hebben met groot vakmanschap er voor gezorgd dat de indeling, de lay-out, de omslag en het drukwerk een geïntegreerd geheel vormde. Uiteindelijk was een set van drie boeken nodig om alle artikelen te omvatten en het resultaat is schitterend. Ik ben zeer tevreden.

Jan Buiting, auteur en uitgever van de boekenreeks Aramco Years (collected Papers)

Overtuigd? Of wil je eerst nog meer weten?

Neem eens vrijblijvend contact met ons op. We houden van boeken en van verhalen, dus twijfel niet langer. Je boek is bij ons in vertrouwde handen.
handtekening-maarten

Neem vrijblijvend contact op