Auteur waarschuwt startende ondernemers

Vandaag maakt het CBS de explosieve groei van het aantal startende bedrijven bekend. Auteur Oscar Bulthuis, die zijn derde boek over starten volgende maand lanceert, ziet het vaak fout gaan en waarschuwt: ‘Ondernemer, blijf bij jezelf’. 

• CBS: 73.000 nieuwe starters in Nederland, hoogste sinds jaren

• Nieuw boek Oscar Bulthuis speelt in op groeiende groep

De markt voor startende ondernemers groeit explosief. Vandaag meldt het CBS dat er per saldo 73.000 nieuwe bedrijven bij komen. Over een maand lanceert Oscar Bulthuis, de startersexpert van Nederland, zijn boek ‘Gefeliciteerd met je eigen bedrijf!’.

 

Dat is volgens het CBS het grootste aantal nieuwe bedrijven sinds 2009. Oscar Bulthuis: ‘Dat is ook niet zo verwonderlijk’. ‘We zijn uit de dip, mensen ruiken nieuwe kansen en het is nog nooit zo makkelijk geweest om een bedrijf te starten.’ Het boek komt uit op de eerste officiële dag van de lente, 20 maart 2018.

De belangrijkste valkuilen

In ‘Gefeliciteerd met je eigen bedrijf!’ neemt Oscar de lezer aan de hand en legt stap voor stap uit wat de kansen zijn als je voor jezelf begint. Bijzonder is dat het boek ondersteund wordt door de filmserie ‘Sterk Starten, Verder Groeien’, die Bulthuis speciaal voor startende ondernemers maakte.

Hoe eenvoudig het soms lijkt om te starten, de praktijk is weerbarstig. ‘Een van de grootste valkuilen is dat je de fundering niet goed legt en je je niet realiseert wat er allemala bij komt kijken.  Je business moet aansluiten bij jou als persoon, jouw gedachtegoed en je moet marktgericht zijn. Als je onvoldoende naar de markt luistert, is het startende bedrijf meteen al ten dode opgeschreven.’

Over de auteur Oscar Bulthuis

Oscar Bulthuis is auteur, ondernemer en oprichter van De Starters Academie. Hij helpt ondernemers om sterk te starten met hun eigen bedrijf. Oscar schreef verschillende boeken over ondernemen en is parttime docent Ondernemerschap aan Hogeschool Windesheim.

 

Bibliografische gegevens

Titel: Gefeliciteerd met je eigen bedrijf!

Ondertitel: Alles wat je moet weten als je voor jezelf begint

Hardcover

Auteur: Oscar Bulthuis

Verschijndatum: 20 maart 2018 (eerste dag van de lente)

ISBN 9789492723048

NUR 801 – Management algemeen

Aantal pagina’s 192

Formaat: 170 x 240 mm

Bestelinformatie over dit boek: https://www.hetboekenschap.nl/boekgefeliciteerd

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *