Michiel Verbeek pleit voor onderwijsvernieuwing

‘Ik heb 9 jaar voor de klas gestaan, heb vanuit mijn wethouderschap de onderwijssector gediend en veel gelezen en nagedacht over het voortgezet onderwijs. Dat heeft een boek opgeleverd en een korte film van bijna 12 minuten.’ Michiel Verbeek, auteur van het boek ‘Wie durft deze school aan’ presenteert zijn visie nu in een video van 12 minuten.

Link naar video

De complete video is hier te zien (12 minuten). De doelgroep die Verbeek voor ogen heeft zijn rectoren van middelbare scholen, onderwijsvernieuwers, onderwijswethouders en overige geïnteresseerden. Deze film ondersteunt, net als het boek, zijn visie op onderwijsvernieuwing.

Michiel Verbeek presenteert video over het voortgezet onderwijs van de toekomst

Thema’s in video

In de film worden een aantal thema’s uit mijn boek behandeld. De schrijver van het boek GenZ en het Verlangen naar Verandering, René Boender, is hoopvol over belangrijke veranderingen in de komende 3 à 4 jaar. Albert Noord, rector van het Harens Lyceum, vertelt hoe hij binnen het systeem veranderingen wil doorvoeren. 

Credits

De film heeft Verbeek kunnen realiseren samen met Dreamholic en een ondersteuningssubsidie van de gemeente Groningen voor de Kunst & Cultuursector in coronatijd.

Boek bestellen

Het boek ‘Wie durft deze school aan’ is onder meer te koop via de website van de auteur zelf: https://www.wiedurftdezeschoolaan.nl/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *