Boektitel kiezen

Bestaat mijn boektitel al?

Er is een eenvoudige manier om te ontdekken of de titel die je wilt gebruiken voor je boek al bestaat.

Boektitel controleren

Om te controleren of je boektitel al bestaat, kun je terecht op twee belangrijke websites:

Op Vindboek kun je makkelijker zoeken en vind je ook de voorzijde van het boek en extra informatie, zoals de achterflap. Op de website Titelbank.nl kun je eenvoudig elke boektitel terugvinden en je kunt daar gerichter zoeken op auteursnaam dan op Vindboek.

titelbank

Schrijven

Het bepalen van de titel van je boek is belangrijk. Wij adviseren altijd om de titel in een zo vroeg mogelijk stadium te claimen, nog voordat je klaar bent met schrijven. De titel helpt je vooral met halen van je einddoel: het publiceren en promoten van je boek.

2 antwoorden
  • Maarten Beernink
   Maarten Beernink zegt:

   Dag heer/mevrouw Versteeg,

   Een boektitel vastleggen kan via Bureau ISBN. In de openbare Titelbank.nl staat de titel dan zoekbaar. Daarnaast kun je (optioneel) de titel laten vastleggen bij een merkenbureau. Verder geldt: hoe meer je de titel online “van jou” maakt, hoe meer deze gelieerd is aan jou als auteur, dus een website openen voor het boek, veel erover bloggen. Dan ben je gegarandeerd de eerste. Plus een goede unieke titel kiezen die nog niet voorkomt in Google. Als je meer vragen over het juridisch vastleggen hebt, verwijs ik je graag door naar Charlotte Meindersma van http://www.charlotteslaw.nl.

   Hartelijke groeten en succes, Maarten Beernink

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *