Bert Blase

Burgemeester zingt op cd van boek

Bart Blase, burgemeester van Vlaardingen, brengt vandaag zijn cd uit ‘Als de draak de kop opsteekt’. Op de cd staan dertien poëtische Nederlandstalige luisterliedjes.

Het album is gebaseerd op de gelijknamige dichtbundel van Bert Blase die met hulp van Het Boekenschap is verschenen. De cd is een coproductie van dierenarts-muzikant Hans Trompert (muziek) en burgemeester van Vlaardingen Bert Blase (tekst). Van diverse nummers nemen zij samen de zang voor hun rekening.

Hans Trompert: ‘De teksten verwoorden voor mij een rake kijk op het leven, iets van melancholie, maar steeds gecombineerd met veel kracht om altijd weer verder te gaan. Als de draak de kop opsteekt werd voor mij een sleuteltekst, vanwege de emotionele betekenis ervan. Nog steeds spelen de woorden en melodietjes door m´n hoofd op momenten in de nacht, die ik verstandiger zou benutten met slapen.’

Muziek en meningen

Bert Blase: ‘Zou het zo zijn dat wat de muzikant doet met noten, tonen en klanken, voor de burgemeester geldt voor meningen, opvattingen en besluiten? Die kunnen soms net zo geladen en subtiel zijn. Zodat, als je ze verenigt, er nieuwe gedachten ontstaan – nieuwe samenhangen en vergezichten.’ De cd is verkrijgbaar bij bol.com en de normale distributiekanalen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *