Boekpresentatie bezoekers registereren

Registreer je bezoekers van je boekpresentatie via deze tool

Hoe houd je overzicht bij de aanmeldingen voor je boekpresentatie? En hoe kun je dat makkelijk managen? Daar is een handige tool voor die niets kost.

Eventbrite is de naam van deze tool. En dit is de link naar Eventbrite. Daar vind je uitleg hoe het werkt. Simpel gezegd: deze applicatie geeft je de mogelijkheid om mensen zichzelf te laten registreren voor je evenement. Als je geen entree vraagt, is de registratie via Eventbrite volledig gratis. In de regel is dat geen probleem, want een boekpresentatie waar je geld moet betalen om binnen te mogen komen, is zeer zeldzaam.

Boeken verkopen

boekpresentatie Achterhoekse kroniek 1 nov 2013 - foto Jan Straalman-20121101_0094Wel kun je goed je nieuwe boek te koop aanbieden op je boekpresentatie. Je kunt dan twee dingen doen als het gaat om de verkoop van je boek:

  1. Werken met een voorintekenlijst. Iedereen die komt, zet je op de lijst. Mensen die op die lijst staan, krijgen het boek met korting. Betalen van dat boek kun je het best van tevoren al geregeld hebben via je eigen webshop.
  2. Live verkopen. Je kunt je boek ook prima ter plekke verkopen. Zorg er dan wel voor dat iemand dat voor je doet, zodat jij als auteur de handen vrij hebt om handen te schudden en natuurlijk te signeren.

Registratiesysteem voor bezoekers

Bezoekersregistratie

Terug naar Eventbrite. Het is fijn om op de dag zelf geen zorgen te hebben over praktische zaken als het aanmelden van je bezoekers. Toch is het verstandig om iemand de taak te geven om de gasten te ontvangen, bijvoorbeeld een goede gastvrouw. Ze kan de lijst uit Eventbrite erbij pakken en zo de aanwezigen afvinken. Als ze twijfelt, kan ze vragen om het toegangsbewijs. Hoe regel jij het verwelkomen van je bezoekers? Heb je daar een systeem voor? Deel je ervaring hieronder, je bewijst andere auteurs er een grote dienst mee.

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *