De laatste dagen van Nieuw-Amsterdam

Spannende historische jeugdroman. 1664. Wall Street is de Stadt Waal, Broadway is de Heere Wegh en New York heet Nieuw-Amsterdam. Maar voor hoe lang nog? Vier Brabantse vrienden komen plotseling terecht in het verleden. Een eeuwenoude gekaapte brief is de oorzaak van alle ellende. Het is de tijd van Petrus Stuyvesant, slavernij, de West-Indische Compagnie en van een streng geloof. De vrienden leven tussen hoop en vrees. Lukt het ze om weer terug te komen in hun eigen tijd of zullen ze zich voor altijd moeten aanpassen aan de barre omstandigheden van de kolonie Nieuw-Nederland?

Over het boek

De laatste dagen van Nieuw-Amsterdam1664. Wall Street is de Stadt Waal, Broadway is de Heere Wegh en New York heet Nieuw-Amsterdam. Maar voor hoe lang nog? Vier Brabantse vrienden komen plotseling terecht in het verleden. Een eeuwenoude gekaapte brief is de oorzaak van alle ellende. Het is de tijd van Petrus Stuyvesant, slavernij, de West-Indische Compagnie en van een streng geloof. De vrienden leven tussen hoop en vrees. Lukt het ze om weer terug te komen in hun eigen tijd of zullen ze zich voor altijd moeten aanpassen aan de barre omstandigheden van de kolonie Nieuw-Nederland?

Over de auteur

Sandy Jansen is de auteur van De laatste dagen van Nieuw-AmsterdamHet is haar allereerste boek. Sandy is geboren in Kerkrade in Limburg en opgegroeid in Oosterhout in Noord-Brabant. Toen zij zestien jaar was, besloten haar ouders te verhuizen naar het Gelderse Elst en nam ze met veel verdriet afscheid van Oosterhout. De Brabantse plaats is nooit helemaal uit haar gedachten verdwenen.

bestel-nu-klik-hier

Bibliografische gegevens

Titel: De laatste dagen van Nieuw-Amsterdam
ISBN: 9789490085018
NUR-code: 283
Auteur: Sandy Jansen
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina’s: 304
Formaat: 142 x 214 mm
Verschijningsdatum: 2 september 2009
Prijs: € 16,95

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *