Een boek is een verlengstuk van jezelf en opent deuren

Schrijven is een manier van vertellen, en past in de trend waarin we alles delen en onszelf aan de wereld laten zien. Deze stelling lees je terug in het interview dat Maarten Beernink gaf voor een artikel op nu.nl.  Er is een flink aantal mensen dat besluit een eigen boek te schrijven en de verwachting is dat nog meer mensen dit gaan doen. Maar waar lopen beginnende schrijvers tegenaan?

Boeken van vloggers, BN’ers maar ook amateurs: veel mensen brengen hun eigen boek uit. Waar komt deze drang vandaan en waarom denken zoveel aspirant-schrijvers het in zich te hebben om een bestseller te schrijven. Dat is wat  Danja Koeleman, redacteur NU.nl, zich afvraagt en legt deze vraag voor aan verschillende experts uit het boekenvak.

Warme broodjes

BN’ers weten hun boek dankzij hun naamsbekendheid vaak wel aan de man te brengen, maar zonder die bekendheid is dat een stuk lastiger.  Dat juist hun boeken als warme broodjes over de toonbank vliegen is niet zo verrassend. Deze mensen hebben hun doelgroep al bereikt via hun volgers en kunnen hun boek ook makkelijk promoten via hun mediakanalen.

Promotieplan

De minder bekend auteur zal het moeten hebben van een goed doordacht promotieplan. Een promotie die al op tijd in gang gezet wordt.  Een boek schrijven en de promotie zijn namelijk twee verschillende dingen.

Lees hier het uitgebreide artikel op nu.nl >>>

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *