Hoi boer, dag beesten!

2e Druk!

Waar komt ons eten vandaan dat in de winkel ligt? De koekjes, kaas, toetjes, groente, patat, worstjes, hamburgers, broodjes en nog veel meer? Komt dat nou van de fabriek of van de boer? En wat hebben die boerderijdieren er nou mee te maken? Lopen die koeien alleen maar wat te grazen, voor de lol?

Het antwoord op deze vragen lees je in Hoi boer, dag beesten. Al die leuke, grappige, lieve beesten in het boek zijn best stoer, want ze zijn er voor ons! Het leven is helaas niet altijd even makkelijk voor ze. Dit fotoboek laat je precies zien hoe het zit, in de stal, bij de boer en in het weiland

Over de auteur

Marianne van Oeveren trok de laarzen aan en schreef het boerenkijkboek Hoi boer, dag beesten. Ook maakte ze talloze foto’s voor dit boek. ‘Als je als klein meisje aan de rand van de stad vaak door het weiland banjerde, vol boterbloemen en vergeet-mij-nietjes… Als je liever naar de koeien keek uit het schoolraam dan naar de juf in de klas… dan is het best wel te verklaren dat je na veel belevenissen uiteindelijk dáár weer uitkomt. Dan is zelfs de stap van makelaar naar boerenbeestenfotograaf niet zo vreemd meer. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dan ineens, volg je gewoon je hart!’

bestel-nu-klik-hier

 

 

Recensie Biblion

De herkomst van ons dagelijks eten is vaak niet meer te herkennnen in de producten uit de supermarkt, zoals worst en kaas, brood en chips. Waar komt al dat voedsel eigenlijk vandaan? In dit grote, stevige kijkboek wordt het verhaal verteld van de achtergrond van ons voedsel. Vele facetten van het boerenbedrijf komen aan bod: van legbatterij tot biologische teelt, van intensieve veehouderij tot koeienrusthuis, van melkrobot tot knuffelkoe. Er is aandacht voor akkerbouw en de verzorging van koeien, varkens, kippen, geiten enz.
Wat eten deze dieren, hoe krijgen ze hun jongen en welke producten geven zij ons? Ook de kinder- en zorgboerderijen komen aan bod, evenals museum- en informatieboerderijen, dierenwelzijn, regelgeving en de natuur rond de boerderij.
Het boek staat vol aantrekkelijke kleurenfoto’s, een enkele zwart-witfoto van vroeger en grappige, ingekleurde pentekeningen die in wisselend gekleurde achtergronden, kaders en randen zijn geplaatst.
Met inhoudsopgave, websites maar geen register helaas. Onder begeleiding vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie: S.E. Zonneveld

 

bestel-nu-klik-hier

Bibliografische gegevens

Titel: Hoe boer, dag beesten!
Ondertitel: Het boerenkijkboek
ISBN: 9789490085285
NURcode: 223 en 210
Auteur: Marianne van Oeveren
Illustrator: Aureen Harthorn
Uitvoering: hardcover
Formaat: 197 mm x 297 mm
Verschijningsdatum: 24 maart 2013
Prijs: € 19,95

Inkijkexemplaar

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *