Het Boekenschap in Vizier op Bronckhorst-20190130

Iedere auteur heeft de drang om een verhaal te vertellen

Als ‘Ondernemer van de week’ vertelt Maarten Beernink over de drang van auteurs om een verhaal te vertellen. Ieder over zijn eigen passie. Hoe mooi is het dan om over die passie een boek te schrijven. Bij Het Boekenschap zorgen we ervoor dat dat boek er ook komt. Feijke Breimer van Vizier op Bronckhorst tekende zijn verhaal op.

Eigen beheer

Maarten: “Bij Het Boekenschap werk ik met een team van zes mensen aan het uitgeven van boeken in eigen beheer. We bieden de kwaliteit van een uitgever zonder de nadelen van de meeste uitgevers. Wanneer een uitgever jouw boek wil uitgeven en daarvoor ook de kosten op zich neemt, bepaalt de uitgever de vormgeving, de publiciteit en de eindredactie. Het Boekenschap werkt met extreem goede tekstcorrectors, de beste vormgevers en de meest geschikte drukkers. Onze boeken spreken aan omdat aan alle details gedacht is.”

Hoger niveau

“De passie van Roos is koken, ze heeft een restaurant in Sittard. Ze had al haar recepten verzameld en foto’s van de gerechten gemaakt. Door een professionele fotograaf de foto’s opnieuw te laten maken en de tekst te redigeren til je het boek op een hoger niveau. Inmiddels is het boek toe aan de tweede druk”, aldus Beernink.

Voormalige school

Voormalige Wittebrinkschool in buurtschap De Hoop in Zelhem.

Het Boekenschap is gevestigd in de voormalige school van het buurtschap de Wittebrink bij Zelhem. In het ruim honderd jaar oude gebouw bevinden zich drie klaslokalen en een keuken. Maarten: “We ontvangen hier auteurs uit Antwerpen, Amsterdam en de Achterhoek. De meesten voelen zich hier direct thuis, er gaat rust uit van deze streek en van de locatie.

Geen tijd of prioritijd?

Inmiddels is Het Boekenschap gespecialiseerd in non-fictie, dat past goed bij ons. Ik adviseer auteurs om zoveel mogelijk te delen en te zaaien, uiteindelijk geeft dat resultaat. Vaak denken mensen dat ze geen tijd hebben om een boek te schrijven. Maar als het Obama lukt dan lukt het met onze hulp jou ook!”

Lees hier online het krantenartikel >>>

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *