Helene Oosterhuis

Lancering boek en stichting op Internationale Vrouwendag 8 maart 2016

Hélène Oosterhuis richt stichting op voor powervrouwen met een dip

Hoe ga je als vrouw om met kwetsbaarheid in de wereld van prestaties? Wat heeft de huidige vrouw  van haar moeder geleerd over jezelf zijn, kwetsbaarheid en verbinding? Hélène Oosterhuis schreef er een boek over. Met haar nieuwe stichting, die tegelijk met het boek het licht ziet, wil ze vrouwen een hart onder de riem steken. Het Boekenschap ondersteunde Hélène bij haar bijzondere boek.

‘Zelfs succesvolle vrouwelijke BN’ers durven bijna nooit kwetsbaar te zijn’, vertelt Oosterhuis. ‘Zou het niet heerlijk zijn als we ons perfectionisme laten varen, we ons niet meer vergelijken met de ideale andere, onze kwetsbaarheid omarmen, onze talenten benutten en de uitdaging aangaan om succesvol jezelf te zijn? We hebben het niet altijd druk, we maken ons altijd druk.’

Gericht op erkenning
Oosterhuis vertelt: ‘Mijn uiterlijk was wel vrouwelijk, alleen onbewust wilde ik one of the guys zijn. Opvoeding en twintig jaar werkzaam in financiële wereld zorgde voor een overdosis mannelijke energie. Ik had enorme prestatiedrang en was veel minder gericht op mijn eigen gevoel, het maakte me ook rusteloos. Naar buiten deed ik alsof ik heel sterk en krachtig was en ik geen hulp nodig had. Ik was heel erg gericht op erkenning van anderen. Ik kwam erachter dat dit mij enorm veel energie kostte. Ik weet nu wat het is om, zowel in relaties, werk en opvoeding, het risico te nemen zonder dat je de afloop weet. Om je kwetsbaar op te stellen ook al heb je onbewust de angst dat je afgewezen wordt. Mijn verhaal is herkenbaar voor vele vrouwen. Ik werd me bewust van zeven gebieden waar ik zelf invloed op heb ben die mij helpen om succesvol mezelf te zijn en deze deel ik graag’.

In zeven stappen
In haar nieuwe boek neemt Oosterhuis de lezer in zeven stappen mee. De theorie is kort, krachtig en to the point aangevuld met praktische opdrachten. ‘De lezer kan meekladderen in het boek en zo wordt het boek uniek en blijft het je je leven lang inspireren.’ De auteur gelooft in de kracht van succesvol jezelf zijn, omdat het zorgt dat je energieker, krachtiger en vrijer in het leven staat en het maakt je een inspiratiebron voor een ander.

Onderling verbinden
Internationale vrouwendag staat voor solidariteit en verbondenheid. Hélène: ’Ik wil vrouwen onderling verbinden. Elkaars strubbelingen en successen delen. Voor elkaar zijn ook als je in een dip zit, elkaar helpen om uitdagingen aan te gaan.  Dat is ook de reden waarom ik de stichting Another Way heb opgericht. De stichting is voor powervrouwen met een dip in Nederland. Ze  krijgen weer een steuntje in hun rug, zodat ze weer succesvol zichzelf zijn. De stichting en het boek worden tegelijkertijd op 8 maart 2016 Internationale vrouwendag bij Rob Peetoom in Rotterdam gelanceerd. Van elk verkocht boek gaat 2,50 naar de stichting en Maame Joses is de ambassadeur van de stichting. ‘Met elkaar maken we de wereld een stukje mooier.’

Over de auteur
Hélène Oosterhuis is spreker-trainer-coach en ondernemer. Zij heeft al meer dan duizend vrouwen geïnspireerd en gemotiveerd om succesvol jezelf te zijn. In haar eerste nieuwe feel good lees-notitie boek voor drukbezette ondernemende vrouwen Ken je mij? De kracht van succesvol jezelf zijn! laat ze haar kwetsbare kant zien en deelt ze haar ervaringen in zowel relaties, werk als opvoeding.

Bibliografische gegevens

  • Titel Ken je mij?
  • Ondertitel De kracht van succesvol jezelf zijn
  • Prijs 24,95
  • ISBN 978-90-824244-0-9
  • Druk Eerste druk, maart 2016
  • NUR 801-management algemeen
  • Auteur Hélène Oosterhuis
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *