‘Helft zzp’ers haalt het jaar 2020 niet’

 

Bart van den Belt komt met handleiding voor ondernemers

De helft van het aantal zzp’ers haalt het jaar 2020 niet. Dat stelt Bart van den Belt, auteur van het nieuwe boek Lanceer je bedrijf. Met zijn nieuwste boek wil hij het ondernemerschap een duw in de rug geven. 

De reden dat Bart zo stellig is, komt vooruit uit twee inzichten. Ten eerste zijn zzp’ers niet zichtbaar genoeg, vindt de auteur. ‘Daardoor weten opdrachtgevers en klanten je niet te vinden. Dat is zonde.’ Ten tweede ontbreekt het zzp’ers aan een missie in hun bedrijf, een groter doel. ‘Ze doen maar wat. Ik noem zzp’ers daarom zelfstandigen zonder plan. Het overgrote deel van de zzp’ers in de dienstverlenende sector is niet doelgericht aan het werk.’

Netwerkborrels

Bart ergert zich groen en geel aan het aflopen van netwerkborrels en open coffees. ‘Er wordt veel gekwartet met visitekaartjes. Mensen zeggen tegen elkaar: misschien dat we ooit nog wat voor elkaar kunnen betekenen. In de praktijk gebeurt dat bijna nooit.’ Bart van den Belt gelooft veel meer in de kracht van de etalage op internet. ‘Laat zien wat je te bieden hebt. Zet een duidelijk bord in je etalage. De eerste indruk moet verpletterend zijn. Maar niet alleen maar een goed design, je moet in eenvoudige taal uitleggen wie je bent, wat je doet en waarom de klant bij jou moet zijn. Om dat te bereiken moet je waarde weggeven.’

lanceer je bedrijf_cover_hires
Die ogenschijnlijk simpele gedachtegang werkte Bart uit in zijn nieuwste boek. ‘Dit boek helpt je om je bedrijf succesvol te lanceren. Voor starters betekent het een goede basis en voor gevorderde ondernemers helpt het om hun bedrijf (en zichzelf) opnieuw uit te vinden.’

Over de auteur

Bart van den Belt (1984) is spreker, trainer en ondernemer. Na een succesvolle carrière als entertainer en eigenaar van een artiesten- en trainingsbureau is hij sinds 2010 actief als spreker en trainer. In 2014 is Bart uitgeroepen tot Freelancer of the Year en heeft hij de Zakelijk Succes Academy opgericht. Zijn missie: ondernemen eenvoudig maken. Vorig jaar kwam Fluitend veranderen uit. Een boek dat in no-time de status bestseller wist te bereiken. Binnen vier weken verkocht Bart 5000 boeken.

 

ISBN: 978-94-90085-735

Landelijk verkrijgbaar: 1 maart 2016 (via Bol.com, Managementboek.nl en de betere boekwinkels in Nederland en Vlaanderen voor € 25.

Bestel dit boek hier

Reviews

 

“Bart heeft een ondernemersboek geschreven dat iedereen helpt om werkelijk directeur te zijn van zijn leven, met of zonder eigen bedrijf. Het boek is persoonlijk, praktisch en goed onderbouwd. Maar het boek helpt je vooral om je ondernemersdroom te realiseren!”
Arko van Brakel, algemeen directeur De Baak

 

 

“Met het stappenplan in dit boek bespaar je heel veel tijd en weet je zeker dat je niets overslaat. Na het lezen van dit boek denk je: o, is het zo simpel…”
Hugo Bakker, trainer en implementatiecoach

 

 

“Op verrassend eenvoudige wijze laat Bart zien dat bewust kiezen voor je klant ervoor zorgt dat je klant bewust kiest voor jou. Hoe? Onderneem het maar en volg zijn stappenplan.”
Jan van Setten, spreker en entertrainer

 

Voor de media

Journalisten kunnen contact opnemen met Maarten Beernink (06-51760020) of [email protected] voor extra persinformatie en interviewverzoeken.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *