Michel Hollander deelt zijn expertise in voetbalboek

 

Auteur en voetbalanalist Michel Hollander uit Arnhem schreef het voetbalboek Bijna buitenspel. Het boek zag in maart 2017 het licht. De komende maanden gebruikt Hollander om zijn boek landelijk te promoten. Het Boekenschap tekende voor de uitvoering.

Voor het boek interviewde Hollander 21 toppers uit het Nederlandse profvoetbal. Zij belichten hun visie op de actualiteiten en de toekomst van het Nederlandse profvoetbal en Oranje. Thema’s als het vrouwenvoetbal, G-voetbal en de homo-acceptatie in het voetbal krijgen ook ruimschoots de aandacht.

Hans van Breukelen: “Er wordt gezegd dat de Nederlandse voetbalschool uit de tijd is, maar de Nederlandse voetbalschool is helemaal niet interessant. Het gaat om winnen en je moet optimaal gebruik maken van de kwaliteiten van de spelers en daar een team van vormen. In de CL thuis tegen Manchester United had PSV maar 30 procent balbezit, maar won het wel de wedstrijd. Voetbal betekent ook het voetbal onmogelijk maken voor de tegenpartij. Dat is onderdeel van het spel. We zijn ook in de war geraakt door wat Cruijff riep na ’74: “Ja, maar wij spelen het mooiste voetbal en de hele wereld spreekt over ons.” Ja, en? De Duitsers stonden met de beker in de handen. In Nederland roepen we dat we dominant moeten spelen. Op de helft van de tegenpartij. Dat kan als je daar het team voor hebt, dan is het mooi. Ik heb in Engeland bij Nottingham Forrest onder Brian Clough mogen spelen. Hij zei: “Get the result and when we play very well and very nice. And when the spectators love it, it’s a bonus. First of all, give me a result.” En dat is waar het om gaat!”

Verder weg dan ooit

Het Nederlandse profvoetbal en Oranje worden in internationaal verband nauwelijks meer serieus genomen, vindt Hollander. ‘We maken slechts naam als opleidingsinstituut voor de echte grote buitenlandse clubs, maar zelf aanhaken bij de Europese topclubs lijkt verder weg dan ooit.’

Foppe de Haan

Hollander sprak speciaal voor dit boek onder anderen met Hans van Breukelen, Arno Vermeulen, Mario van der Ende, Kees van Wonderen, Adri van Tiggelen, Frans Thijssen, Edward Sturing, Daphne Koster, Arno Arts en Berry van Aerle. Ook interviewde hij bestuurders en opinieleiders. Deze toppers spelen in op de actualiteiten en de toekomst van het Nederlandse profvoetbal en Oranje. Ook wordt hun visie gevraagd over thema’s als het vrouwenvoetbal, G-voetbal en de homo-acceptatie in het voetbal.

Foppe de Haan schreef, op zijn geheel eigen wijze, het voorwoord voor dit boek.

Aanhaken of afhaken in Europa

Vragen die de Arnhemse auteur centraal stelt, zijn onder meer: gaan de Nederlandse clubs weer meetellen in Europa? Wat zijn de grootste bedreigingen en kansen? Hoe krijgen de clubs weer een eigen gezicht? Wanneer wordt het voetbal weer het spel voor de liefhebber en minder het spel om het grote geld?
Bijna buitenspel is vanaf nu te bestellen op www.profvoetbalpraat.nl.

Het boek is op 1 maart 2017 landelijk gepresenteerd en heeft al flink wat media-aandacht gehad.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *