Nieuw boek spoort mensen aan de kracht van dieren beter te benutten 

Op dierendag, donderdag 4 oktober 2018, verschijnt het boek ‘Dierenwijsheid – benut de kracht van dieren’. De auteurs, Agnes Waaijers en Hens van Soest, dragen dit boek op aan alle dieren. Het eerste exemplaar wordt dan ook op dierendag aan een dier uitgereikt.

Doe-boek

‘Wil je ontspannen als de kat, samenwerken als de mier, loslaten als de slang, spelen als de otter? Wil je creëren, je talenten gebruiken? Wil je weten welke rollen er zijn in je team?  Het boek nodigt je uit om actief met de kwaliteiten van dieren aan de slag te gaan. Met 60 dieren en 250 oefeningen, heb je genoeg te doen’, aldus van Soest.

Respect

Met deze actie willen de auteurs het respect voor dieren vergroten. Waaijers: ‘Dieren kunnen mensen helpen in hun leven en hun werk. Ze beschikken over kwaliteiten die een mens niet heeft, dat kan je benutten. Ze overleven in de natuur zonder hulpmiddelen. Dieren zijn anders en daar kun je van leren’.

Dierenwijsheid

‘Het doel is dat mensen wijzer worden door dieren. Dat mensen de waarde van dieren gaan zien en die in zichzelf opnemen. Zodat ze liefdevoller omgaan met zichzelf, met de dieren en met elkaar’, zegt Waaijers. ‘Wie weet maken mensen na het lezen van dit boek andere keuzes in hun leven. Of gaan ze anders naar zichzelf en dieren kijken.’ Het boek ‘Dierenwijsheid’ is bedoeld voor coaches, trainers en docenten. Ook voor jezelf kun je er inspiratie uit putten.

Over de auteurs

Agnes Waaijers woont met haar paarden in de Franse Pyreneeën. Haar interesse in dieren ontstond als kind. Bij haar latere werk als therapeut bleek dat zij intuïtief contact kon maken met dieren. Hieruit ontstonden de teksten en de oefeningen die de basis vormen van dit boek. Hens van Soest, oorspronkelijk jurist, veranderde van loopbaan door met eigen foto’s coachingsspellen te gaan ontwikkelen. Zij woont in de grote stad en was op zoek naar iemand die veel van dieren weet. Zo vonden Agnes en Hens elkaar via internet, werden vrienden en werkten jarenlang intensief samen aan dit boek en aan het fotograferen van de 60 dieren die daarin voorkomen.

Dierenwijsheid is vanaf dierendag voor €29,50 te koop in de boekhandel of via www.fotomissie.nl/dierenwijsheid

Bibliografische gegevens

Titel: Dierenwijsheid
Ondertitel: Benut de kracht van dieren
ISBN: 978-90-824406-2-1
NUR: 808 coachen, leidinggeven
Auteurs: Agnes Waaijers, Hens van Soest
Vormgeving omslag: Gerdien Beernink –  Het Boekenschap
Vormgeving binnenwerk: Hens van Soest – Fotomisie
Fotografie: Hens van Soest – Fotomissie
Uitvoering: softcover, full colour
Boekproductie: Fotomissie
Aantal pagina’s: 272
Aantal kleurenfoto’s: 60
Formaat: 170 x 230 mm
Verschijningsdatum: 4 oktober 2018
Prijs: €29,50

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *