Cd-sticker_Loepzuiver

Biblion over Loepzuiver

Het boek Loepzuiver van Stef Woestenek kreeg een mooie recensie van Biblion. Dit is de instantie die ervoor zorgt dat je boek bij de Nederlandse bibliotheken beschikbaar wordt . 

Recensie Biblion

Stef Woestenenk is leraar en muzikant. Hij is gitarist in diverse (cover)bands waarbij de muziek uit de jaren ’60 en ’70 centraal staat. En meer precies de bluesrock, waar onder meer Eric Clapton groot mee geworden is. ln dit rijk geïllustreerde boek vertelt hij de achtergronden bij elf van zijn lievelingsnummers uit die periode. Daarbij ‘Bell bottom blues’, ‘Stone cold fever’, ‘l am secure’ en ‘Rambling on my mind’. Hij verhaalt niet alleen over zijn band met het nummer maar gaat ook actief op zoek naar de artiesten en tekstschrijvers. Soms wordt hem een persoonlijk onderhoud toegestaan waaronder Eric Burdon (Animals) of de familie van Ronnie Lane (Small Faces). Andere keren moet hij het met mail of telefonisch contact doen zoals Pete Townsend of Bobby Whitlock (Derek and the Domino’s).

Al met al is het  een indrukwekkend lijstje namen dat hij aan het spreken krijgt. Uit zijn verhalen spreekt kennis, enthousiasme en een warm muziekhart. Het boek is aantrekkelijk vormgegeven met veel foto’s en illustraties. Voor gelijkgestemden een fijn lees- en bladerboek, maar net iets te specialistisch voor de rest.
Recensent: Ria Warmerdam

Het boek Loepzuiver is hier te bestellen >>>

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *