BISAC-code voor je boek verbetert vindbaarheid

Een BISAC-code helpt je boek op internet beter vindbaar te worden. Naast de NUR-code is de nieuwe BISAC onmisbaar in je colofon. Het Boekenschap geeft tekst en uitleg.

Wat is BISAC?

BISAC staat niet alleen voor Book Industry Standards and Communications, maar ook voor Book Industry Subject and Category. Dat laatste bespreken we hier.

Waarom vermelden in je colofon?

Boeken moeten online steeds beter vindbaar worden. Grote webwinkels delen boeken en e-books in volgens een standaardsysteem. In Nederland geldt de NUR, maar vanwege de internationalisering stapt ook het Centraal Boekhuis in 2017 over op BISAC, net als de bibliotheken. Zet daarom deze code altijd in je colofon. Vermeld ook altijd even de NUR-code. Deze code is ook extreem belangrijk voor de vindbaarheid en daarmee de zichtbaarheid en dus verkoop van je boek.

Wat moet ik ermee?

De belangrijkste boekverkoper van Nederland en België, Bol.com, deelt de boeken in volgens BISAC.

Waar vind ik mijn BISAC?

Op internet staat een complete lijst met alle codes. Googel even op ‘bisac’. Stel je hebt een boek gemaakt over paarden. Zoek eerst de hoofdcategorie. In dit voorbeeld is dat PETS (huisdieren). Vervolgens zoek je naar HORSES. De BISAC is dan PET006000. In het colofon van je boek vermeld je dat vlak onder het ISBN.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *