De laatste strohalm

In haar derde boek ‘De laatste strohalm’ onthult Petra van Elst de warme kant van de verpleegkundige thuiszorg, die volgens haar meer is dan wetenschap alleen. Het zijn verhalen die niet alleen interessant zijn voor collega’s, maar ook voor mensen die al dan niet gedwongen te maken krijgen met zorg aan huis. ‘Alweer een heel mooi boek vol met verhalen die je anders nooit te horen krijgt.’ Folkert Brugman, docent UMC St Radboud.

De laatste strohalmDe werkdruk is hoog, lichamelijk is het zwaarder. De verpleegkundige van deze tijd heeft de hele dag door impulsen en prikkels aan haar hoofd. Naast alle verantwoordelijkheid voor de patiënten is de opnameduur ook verkort en zijn er meer opnamegesprekken per week. Maar waarom gaan verpleegkundigen dan steeds door? Dat zijn de verhalen. De bijzondere, de intieme, de pijnlijke, de humoristische en de unieke verhalen. Het contact van mens tot mens. Petra van Elst is verpleeg­kundige én schrijfster.

In haar derde boek ‘De laatste strohalm’ onthult ze de warme kant van de verpleegkundige thuiszorg, die volgens haar meer is dan wetenschap alleen. Het zijn verhalen die niet alleen interessant zijn voor collega’s, maar ook voor mensen die al dan niet gedwongen te maken krijgen met zorg aan huis. ‘Alweer een heel mooi boek vol met verhalen die je anders nooit te horen krijgt.’ Folkert Brugman, docent UMC St Radboud.

Over de auteur

In 2008 kwam het eerste boek van Petra van Elst (1969) uit. Hierin schrijft zij over haar ervaringen als verpleegkundige. Petra volgde haar opleiding in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. 15 jaar werkte ze op de afdeling Neurochirurgie van het Academisch Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. Hier groeide zij als verpleegkundige en als persoonlijkheid. In 2010 maakt Petra de overstap naar de verpleegkundige zorg in de eerste lijn, de thuiszorg. Petra is moeder van drie kinderen.

bestel-nu-klik-hier

Bibliografische gegevens

Titel: De laatste strohalm
Ondertitel: De liefdevolle blik van een wijkverpleegkundige
ISBN: 9789490085179
NUR-code: 402
Auteur: Petra van Elst
Formaat: 125 x 165 mm
Aantal pagina’s: 96
Verschijningsdatum: 12 mei 2012
Prijs: € 14,95

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *