Van kerk naar kerk – Schouwen-Duiveland en Tholen

Dit boek is meteen een gids voor iedere Zeeland-liefhebber, want de volgorde van de kerken die aan bod komen, is goed na te rijden per fiets of met de auto. Laat u meevoeren van kerk naar kerk door het verrassende Schouwen-Duiveland, Tholen en Sint Philipsland.

Van kerk naar kerkZo gevarieerd als de natuur is op Schouwen-Duiveland, Tholen en Sint Philipsland, de noordelijkste van de Zeeuwse eilanden, zo gevarieerd zijn ook de kerkgebouwen die het landschap sieren. Tussen de twee geografische uitersten, in het oosten de majestueuze Grote Kerk van Tholen en in het westen de intieme dorpskerk van Burgh, bevinden zich talrijke, vaak eeuwenoude godshuizen, elk met een eigen geschiedenis en een eigen sfeer. De volgende plaatsen worden aangedaan:

Anna Jacobapolder, Brouwershaven, Bruinisse, Burgh, Dreischor, Haamstede, Kerkwerve, Koudekerke, Nieuwerkerk, Noordgouwe, Noordwelle, Oosterland, Oud-Vossemeer, Ouwerkerk, Poortvliet, Renesse, Scharendijke, Scherpenisse, Serooskerke, Sint Annaland, Sint Maartensdijk, Sint Philipsland, Stavenisse, Tholen, Zierikzee, Zonnemaire.

Over de auteur

Carel van Gestel (Zeist, 1946) is vanaf zijn jeugd al bijzonder geïnteresseerd in fotografie, kerkorgels en spoorwegen. Zijn fascinatie voor het orgel mondde uit in het bekende boek Luisterrijk (1998), gevolgd door Orgelrijk (2003). ‘Dankzij het orgel raakte ik geboeid door het kerkgebouw zelf.’ Dat resulteerde in de alom gewaardeerde boekenserie Van kerk naar kerk.

bestel-nu-klik-hier

Bibliografische gegevens

Auteur: Carel van Gestel
Formaat: 22 x 22 cm
Aantal pagina’s: 144
Uitvoering: full colour gebonden
ISBN: 9789078202639
Uitgever Fagus in samenwerking met Het Boekenschap
Verschijningsdatum: 15 september 2010
Prijs: € 24,95

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *