Cover_voorkant_Eendagsvlieg

Hartverwarmend prentenboek over vriendschap en andere gelukkige zaken

Waarom doen we eigenlijk de dingen die we doen? Wat vind je zelf leuk? Waar geniet je van? Dat zijn de ingrediënten van het nieuwe boek Een dag uit het leven van een eendagsvlieg, een vrolijk prentenboek met een diepere laag. Tijdens de maand van de eendagsvlieg brengt auteur Rienke Beernink haar boek onder de aandacht dat in oktober 2019 verschijnt. Een dag uit het leven van een eendagsvlieg is een hartverwarmend verhaal voor kinderen over het leven, vriendschap en precies dat doen waar je gelukkig van wordt.

Er was eens een eendagsvlieg die op een maandag uit zijn eitje kwam. Hij keek eerst rustig rond en vloog toen weg. Toen hij 4.32 minuten oud was, vond hij een vriend voor het leven. Die vriend heette Motje. Samen vlogen ze wat rond, maar Motje vond dat eigenlijk niet genoeg.

De kunst van het leven

Vlieg is allesbehalve een saai en irritant insect, in al zijn eenvoud heeft hij de kunst van het leven behoorlijk onder de knie. Zijn vriend Motje is het daar niet direct mee eens, maar wordt gaandeweg het boek toch aan het denken gezet. Een dag uit het leven van een eendagsvlieg is een vrolijk boekje met een diepere laag en kleine (woord)grapjes.

Karaktertjes

De tekeningen van Anna zijn al net als Vlieg zelf: eenvoudig en erg geestig. Zowel Vlieg als Motje zijn echte karaktertjes geworden waardoor je helemaal begrijpt waarom ze het leven leven zoals ze nu doen. Het is een verhaal geworden waar je over na kunt denken en kunt praten met je kind.

Over de auteur

Schrijven is Rienke Beernink (42) met de paplepel ingegoten. Haar vader was neerlandicus en op de lagere school was ze een van de enigen die niet in de stress raakte als er een onverwacht dictee was. Maar vooral het plezier in schrijven is enorm groot. Van korte verhalen over het drukke leven met drie opgroeiende tieners tot het schrijven van gedichten. En nu dan het eerste kinderboek.

Dat Rienke Beernink een veelzijdige schrijfster is, blijkt uit de twee boeken die ze inmiddels heeft geschreven. In 2012 is er in kleine oplage een bundel verschenen met verhalen over het leven na de dood van haar vader. Daarnaast schrijft ze leuke verhalen en blogs op haar eigen blogsite http://tierelieren.blogspot.com. Ze schrijft ogenschijnlijk simpele teksten, maar ze hebben altijd een diepere laag.

Jonge illustrator

Nadien heeft Rienkes pen zeker niet stil gestaan, maar pas toen het verhaal over een eendagsvlieg op papier stond, wist ze: dit moet een boekje worden. Rienke heeft de jonge tekenaar Anna Tien, toen nog een student op het Cibab, benaderd voor illustraties en daarmee is het eerste gezamenlijk kinderboek van dit duo een feit.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *