Cover de laatste kus - ankeiler

Het waargebeurde verhaal achter het vinden van ‘de kus van Lennart’

Wendy Marsman wist als klein meisje al: ‘ooit schrijf ik een boek’. Op de dag dat ze haar zoontje dood vond, 3 augustus 2011, wist ze waarover dat boek zou gaan. Intuïtief wist ze dat haar gezonde zoontje zou komen te overlijden. Ze durfde dat niet te delen. Angst dat ze bij haar zoon weggehaald zou worden, hield haar tegen om artsen en familie te vertellen dat ze dacht dat Lennart ziek was. Het boek verschijnt op 8 december 2019, WereldLichtjesDag.

Ik ben er een tijdje niet

Op dinsdag 8 februari 2011 bel ik met mijn leidinggevende. Ik heb Lennart weer, of zal ik zeggen nog steeds, warm op mijn schoot. ‘Hallo, met Wendy, ik meld mij ziek. Ik ben op. Het gaat niet meer. Ik denk dat ik er een tijdje niet ben.’ Kort daarna leg ik neer. Mijn werkgever eist een onderzoek. Ik vind dat prima. Een diagnose betekent dat ik thuis kan zijn bij Lennart. Precies waar ik voel dat ik moet zijn. Via de huisarts kom ik terecht bij de psychiatrisch verpleegkundige in het ziekenhuis. Ik krijg de diagnose depressief. Ik weet dat ik dat niet ben.

20191105_COVER-voor_De laatste kus

Huisarts bellen

Op 3 augustus 2011 zou ze de huisarts bellen om te vragen of er meer onderzoek bij Lennart gedaan kon worden. Haar gevoel dat er meer speelde, naast haar gedachten dat ze geen aandachtstrekker wilden zijn, hadden eindelijk een datum na de vakantie gekozen om toch naar de huisarts te stappen. Tegen alle adviezen van iedereen in, want ze was overbezorgd, zou ze 3 augustus bellen. Ze belde ook op 3 augustus met de mededeling dat Lennart die nacht was overleden.

Moeder van dat overleden kind

‘Je leven is nu over, hier kom jij nooit meer overheen’. Hoe ga ik om met het beeld dat mensen hebben van een moeder van een overleden kind. Als je kindje overlijdt, geloven mensen dat dat het ergste is dat je mee kan maken als ouder. Ik werd die moeder van een overleden kind.

Persoonlijk verhaal

In dit boek neemt Wendy Marsman je mee in haar persoonlijke verhaal. Vol pijn, verdriet, rouw en zeker ook verwondering en het weer voelen van een diepe liefde na het verliezen van hun Lennart. Wendy geloofde dat het overlijden van Lennart niet voor niets is gebeurd. Ze koos voor zichzelf, voor haar leven.

Meer informatie en bestellen

Klik hier voor meer informatie over de auteur en de bibliografische gegevens van het boek. Het boek is te bestellen via onderstaande knop

Nu bestellen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *