Wat maak je menu_cover_voorkant_Het Boekenschap

Horecajournalist Bianca Roemaat schrijft boek over menukaart als communicatiemiddel

Horecajournalist en tekstschrijver Bianca Roemaat brengt in juni 2019 het inspiratieboek Wat maak je me nu?! uit. Dit is een warm pleidooi voor de menukaart als communicatiemiddel tussen gast en gastvrouw/heer. Naast tips voor chef-koks en horeca- ondernemers, biedt het boek een blik in de culinaire schrijfkeuken voor liefhebbers van taal en uit eten gaan.

Wat maak je menu_cover_voorkant_Het Boekenschap

“De menukaart moet klare taal bevatten en lekker leesvoer zijn. Als horecaondernemer kun je gasten culinair verleiden met smaakmakende teksten. Het mes snijdt zo aan twee kanten”, vindt Roemaat die dit jaar op de kop af 25 jaar in het vak van horecajournalist zit. Dat jubileum viert ze met het schrijven en uitgeven van haar eerste boek, Wat maak je me nu?! dat in juni 2019 verschijnt.

Menukaartmissers
Aan de hand van praktische tips, blogs, quotes en (hilarische) voorbeelden van menukaartmissers en onduidelijke vaktermen, neemt de auteur de lezer mee op reis door de menukaart. Daarbij zijn haar ervaringen als horeca- en foodjournalist en haar blik als positief kritische gast het uitgangspunt. De bespiegelingen zijn opgeschreven met een vleugje humor.

Krijtborden zijn springlevend
De menu- en wijnkaarten die de horecajournalist in haar dagelijkse bestaan als broodschrijver tegenkomt, vormen de voedingsbron voor het boek. Vanuit haar tekst- en communicatiebureau Roux Communicatie helpt Roemaat sinds 2016 horecaondernemers om meer klanten te trekken door vlotte teksten te schrijven voor onder meer menukaarten en krijtborden.

“In een tijd dat alles online gebeurt, zijn de menukaart en krijtborden gelukkig nog steeds springlevend en van toegevoegde waarde. Dat doet mij – als liefhebber van gedrukte media- goed.”

Kennis delen
De menukaart is voor Roemaat tot een stokpaardje uitgegroeid. “Alles wat ik de afgelopen 25 jaar heb gedaan komt samen in dit onderwerp.” Naast het schrijven van blogs en het boek Wat maak je me nu?! geeft Roemaat menukaartadvies. Verder deelt ze haar kennis in lezingen en trainingen voor horecaondernemers. Dat doet ze onder meer via de workshops Boost je menukaart! in samenwerking met horeca adviseur Petra Venekamp (ConcreetAdvies)

Bestellen kan nu al

Overige informatie, zoals de bibliografische gegevens en de mogelijkheid tot bestellen van dit boek? Klik op de blauwe button!

Nu bestellen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *