Juni 2017: eerste Nederlandse Fotoboekenprijs

In 2017 wordt de eerste Nederlandse Fotoboekenprijs uitgereikt. Deze tweejaarlijkse prijs bedraagt 5.000 euro en wordt toegekend aan het beste fotoboek van een Nederlandse (of in Nederland werkzame) fotografen. De prijs zal worden uitgereikt tijdens de komende editie van het FotoFestival Naarden, dat gehouden wordt van 20 mei t/m 18 juni 2017. Met deze prijs wil het FotoFestival Naarden recht doen aan de grote kwaliteit en verscheidenheid van het Nederlandse fotoboek.

Jury

De jury voor de Nederlandse Fotoboekenprijs staat onder voorzitterschap van Edie Peters, oprichter en hoofdredacteur van PhotoQ, online platform voor fotografie en fotoboekenwinkel. Andere juryleden zijn Merel Bem (publicist en kunstcriticus), Rob Hornstra (fotograaf en docent fotografie), Narda van ’t Veer (oprichter agentschap UNIT), Wannes Ketelaars (directeur Huis Marseille) en Bert Teunissen (fotograaf).

Opvolger van de Foto Kees Scherer Prijs

De jury zal vijf fotoboeken nomineren; de winnaar wordt tijdens het FotoFestival Naarden bekendgemaakt. De Nederlandse Fotoboekenprijs is de opvolger van de Foto Kees Scherer Prijs, die in 2015 voor de twaalfde en laatste keer is uitgereikt. Ook de Foto Kees Scherer Prijs was een tweejaarlijkse prijs, die werd uitgereikt tijdens het FotoFestival Naarden. In 2015 was Koos Breukel de laatste winnaar met het fotoboek ‘Me We’.

Fotografen en makers van fotoboeken worden uitgenodigd om hun boeken in te sturen naar het FotoFestival Naarden: voor meer informatie zie www.fotofestivalnaarden.nl. Alle fotoboeken die in 2015 of 2016 zijn verschenen, kunnen meedingen naar deze prijs. Alle ingezonden fotoboeken worden geëxposeerd tijdens het FotoFestival Naarden 2017. De sluitingsdatum voor de Nederlandse Fotoboekenprijs 2017 is 30 januari 2017.

Het Boekenschap geeft regelmatig trainingen rondom het professioneel uitgeven van je boek in eigen beheer. Klik hier voor meer informatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *