Opa zijn is vooral een kwestie van dóen

Zo kopt de Arnhemse editie van De Gelderlander naar aanleiding van het boek Cadeautje voor opa… een kleinkind . De Arnhemse auteur Anton van Grunsven is ervaringsdeskundige en betoogt dat opa zijn helemaal niet moeilijk is.

Als Opa van nu wenst u de wereld wereldser te sieren. Bizar tof vindt u dat, een kleinkind. Of meer van die plurken. Een paar wijze weetjes, wat zelfspot en moderne tips kunnen dan nooit kwaad. Dit geestige boek is onmisbaar voor elke (bijna-) Opa die bijna alles al heeft en graag de liefste Opa wordt van de héééle wereld.

Ook voor (schoon)zonen en dochters

Niet alles is zelf verzonnen en niet alles berust op feitelijkheden en bewezen ervaring. Toch lezen de stukjes als een soort handleiding, met een kwinkslag, voor Opa’s en bijna-Opa’s. Maar ook voor (schoon)zonen of dochters kan het nuttig wezen te beseffen wat er zoal omgaat in een hedendaagse grootpa. De teksten zijn aangevuld met een dertigtal illustraties die Anton van Grunsven – ‘als grap’ – in het boek heeft verwerkt.

Artikel Gelderlander Cadeautje voor Opa
klik op de foto om het hele artikel te lezen

Geen opleiding nodig

Je hoeft er niks voor te kunnen, het opa-zijn. Investeren in je kleinkind vraagt hooguit wat aandacht, liefde en – dat is dan weer wat minder – een torentje euro’s. Verder is Opa-zijn vooral een kwestie van simpelweg doen.” Uiteindelijk, zo denkt Van Grunsven, draagt elke Opa een ietsiepietsie van zijn eigen toffe inborst aan zijn nazaten over. “Zijn goede kanten, maar ook de niet perfecte.”

“Een kleinkind moet zich verbazen,
die O in Opa staat er niet voor niets”

Over de auteur

Anton van Grunsven is niet alleen opa. In het dagelijks leven is hij medevennoot van Batouwe Arnhem. Dit is een adviesbureau, opgericht in 1995, en is gespecialiseerd in onderwijsvernieuwingen. Voordien werkte hij onder meer als journalist bij dagblad De Gelderlander. Omdat hij bij samenwerkingsprojecten vaak ook verantwoordelijk is voor de financiële huishouding, omschrijft hij zichzelf in de regel als “schrijver en rekenaar”.

Van Grunsven is autodidact. De teksten, illustraties en de basis voor de vormgeving zijn van eigen hand. De geboren Brabander woont inmiddels ruim veertig jaar ongehuwd samen met zijn vrouw, tevens de moeder van zijn twee kinderen en de Oma van zijn drie kleinkinderen.

MEER INFORMATIE EN BESTELLEN

Lees hier uitgebreidere informatie, zoals de bibliografische gegevens, het officiële persbericht en bekijk het online inkijkexemplaar. Bestellen kan ook natuurlijk!

Nu bestellen
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *