Plux: nieuwe manier om een boek te kopen

Libris en Blz.-boekhandels in de nieuwe app Plux te zien. Met deze telefoon-app krijgen consumenten realtime winkelinformatie zoals voorraden, acties en openingstijden direct op hun smartphone te zien.

Met deze uitbreiding voegt Plux ruim 200 extra winkels toe aan hun app. Naast boekhandels kunnen klanten ook andere producten bestellen. De initiatiefnemers willen de kloof tussen online en offline winkelen verkleinen.

Plux: een extra kanaal

Marcel de Groot, verantwoordelijk voor de marketing bij Libris Blz: ‘Dankzij de samenwerking met Plux kunnen we onze klanten via een extra kanaal bereiken. We merken dat onze klanten het op prijs stellen dat de lokale boekhandel blijft bestaan. Binnenkort kunnen klanten hun boek kopen in Plux, waarbij ze zelf kunnen kiezen bij welke boekhandel de aankoop plaatsvindt.’

Plux kwam in september 2014 al met de iOS variant waarbij Paradigit de eerste partner was. Inmiddels is de app ook in de Google Play Store te downloaden. Plux is een samenwerking tussen verschillende retailers in Nederland. Arjen de Koning is momenteel nog met 20 andere retailers in gesprek over hun deelname. ‘Ik merk dat het animo om deel te nemen aan dit platform groot is, echter zijn veel ketens hier technisch nog niet klaar voor’, aldus Arjen de Koning, initiatiefnemer van Plux. De app is gratis te downloaden voor iOS in de App Store en Android in de Google Play Store.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *