Rondum Strang en Iesel

Kötte vehaaltjes uut de olde gemeente Gendringen / Korte verhaaltjes uit de oude gemeente Gendringen

De schrijvers schreven herinneringen uit hun jeugd in hun eigen dialect op. Het werden 51 verhalen. Ze gaan over alledaagse dingen en gebeurtenissen, zoals de thema’s aangeven: Mien laegereschooltied, De boerderi-j van mien jeugd, De grote schoonmaak en verhalen over Sinterklaas, kermissen en andere feesten. 

Rondum Strang en Iesel coverEen nieuw boek met verhalen in het Achterhoeks dialect. Maar liefst veertien auteurs presenteren vlak voor Sinterklaas en kerst gezamenlijk een bijzonder boek: Rondum Strang en Iesel. Het boek staat vol met verhalen over Gendringen en Ulft in de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw.

Over de de dialectgroep D’Eigenspraok

Initiatiefnemer van het project is dialectgroep D’Eigenspraok van de Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen. Een verhaal is pas echt als het uit de mond komt van iemand die spreekt uit eigen ervaring, vinden de auteurs. ‘Tegenwoordig komen er in onze cultuur nog maar weinig vertellers voor. Toch zijn er genoeg oudere mensen die veel hebben meegemaakt, of alles weten van hun streek, hobby of ambacht. Maar vaak zijn ze nauwelijks verstaanbaar en zeker niet geschikt om op het podium te vertellen’, zeggen mede-initiatiefnemers Joop Keurentjes en Ben Rouwhorst. De verhalen van deze bijzondere groep mensen zijn nu vastgelegd in dit boek.

bestel-nu-klik-hier

Bibliografische gegevens

Titel: Rondum Strang en Iesel
Ondertitel: Kötte verhaaltjes uut de olde gemeente Gendringen / Korte verhaaltjes uit de oude gemeente Gendringen
Auteur(s): Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen
ISBN: 9789490085162
NUR-code: 303
Uitvoering: hardcover
Aantal pagina’s: 160
Formaat: 160 x 235 mm
Verschijningsdatum: 20 november 2011
Prijs: € 19,95

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *