De Talentmanager

De Talentmanager

Iedereen heeft een uniek talent maar niemand gebruikt dat ten volle. Bedrijven die deze overwaarde in mensen het best benutten, hebben een groot concurrentievoordeel. Hoe echter, doe je dat in de praktijk? Dit boek biedt een echt perspectief en geeft concrete handvatten op basis van twee krachtige ideeën: (1) een kijk op mensen die de sleutel biedt tot talentontwikkeling en (2) de werking van natuurlijke energie. Twaalf principes die de energie verhogen in elk dagelijks managementinstrument, zodat mensen er groter van worden.

Managers van vandaag, van regeringsleiders tot afdelingshoofden, worstelen. Dat is wel begrijpelijk. De situatie is erg complex. ‘Hoe kan ik beslissen in steeds minder tijd, terwijl de gevolgen minder voorspelbaar zijn? Ik blijf immers verantwoordelijk.’

bestel-nu-klik-hier

 

 

In een moderne organisatie is iedereen onmisbaar. Iedereen heeft een uniek talent, maar niemand gebruikt dat ten volle. Bedrijven die deze overwaarde in mensen het best benutten, hebben een groot concurrentievoordeel. Maar hoe doe je dat in de praktijk?

Dit boek biedt een echt perspectief en geeft concrete handvatten op basis van twee krachtige ideeën:
• De mens is twee. Een kijk op mensen die de sleutel biedt tot talentontwikkeling.
• De werking van natuurlijke energie.

Twaalf principes die de energie verhogen in elk dagelijks managementinstrument, zodat mensen er groter van worden. Een greep uit de keur aan vragen die in de 119 bulletins aan de orde komen:

• Wat is mijn talent en waarom gebruik ik het niet altijd?
• Wie is een natuurlijk leider? (antwoord: iedereen)
• Hoe kan HR je helpen vanuit een nieuwe rol?
• Hoe kan ik resultaten halen en me ontwikkelen tegelijk?
• Welke verandering in mensen is mogelijk en hoe bereik ik die?
• Hoe maak ik vergaderen leuker dan een survivalweekend in de Ardennen?

Gabriels_KeesDe auteur

Het talent van Kees Gabriëls (1964) is verhelderen. Hij maakte na Nyenrode internationaal carrière in de thuiswinkelbranche, waarvan vijftien jaar als directielid. In zijn laatste functie als ceo leidde hij Neckermann Nederland en België de internetmarkt in. Tevens was hij lid van het kernbestuur van Thuiswinkel.org. Kees is ondernemer in het begeleiden van RvB’s, directieleden, ondernemers en managers bij veranderingen. Uitgangspunt is daarbij het gericht mobiliseren van het talent van elke medewerker.

 

Recensies

Dit boek krijgt een vast plekje op mijn nachtkastje Joke Pronk, directeur marketing en new businessNeerlands Glorie, leidde de revitalisatie van het merk Hak.
Dit boek heeft me zeer getroffen in mijn denken overhoe ik talenten ontwikkel tot high performance teamsEgbert van Acht, Global Business Group LeaderHealth & Wellness, Philips

E-book

Van dit boek is ook een ebook verschenen en is hier te bestellen > 

 

bestel-nu-klik-hier

 

Bibliografische gegevens

Titel: De Talentmanager
Ondertitel: Een integrale visie op nieuw leiderschap in 119 inspirerende bulletins
ISBN: 9789490085131
NUR-code: 801
Auteur: Kees Gabriëls
Uitvoering: Integraalband
Afmeting: 20 x 26 cm
Aantal pagina’s: 268
Verschijningsdatum: 15 september 2011
Prijs: € 29,50

Reviews

Een must voor managers, door Kim Castenmiller
Het boek van Kees Gabriels is een must voor managers. Kees biedt een heldere kijk op mensen, op organiseren en de inzet van managementinstrumentarium. Deze kijk is gestoeld op een fundamentele visie op mensen. Namelijk de mens beschikt over een oneindig potentieel. De missie van Kees om van organisaties inspirerende plekken te maken is steeds voelbaar in het boek. Organisaties worden inspirerender naarmate mensen groeien, er energievol wordt georganiseerd en de manager weet hoe zijn gereedschapskist te hanteren. Te beginnen bij hem of haarzelf. Dit boek is een werkboek én naslagwerk tegelijk.
Doe je medewerkers, je organisatie én je klanten een plezier. Lees dit boek!

Dit boek legt je talenten bloot, door Maarten
De talentmanager laat iedereen, of je nu werkt of niet, zien waar je talenten liggen. En als je je talenten ten volle benut, betoogt de auteur, ga je scoren. Lekker dik boek, vlot geschreven, met heldere infographics en mooie video-uitleg in het bijbehorende e-book.

 

Inkijkexemplaar

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *