Foto’s en illustraties zijn nog belangrijker dan tekst. Een foto zegt immers meer dan duizend woorden. Maar hoe ga je goed om met foto’s in je boek? Wist je dat je bij elke foto moet nagaan of je deze wel mág gebruiken? En dat er veel prijs- en kwaliteitsverschil zit in illustraties? Alles over beeld in een boek.

De kracht van een goede schrijfcoach

Een goede schrijfcoach tilt de kwaliteit van je boek naar een hoger plan.

Hans Keuper ordent zijn gedachten in nieuwe bundel

Wa’k zo dachte is de titel van de nieuwe ‘gedachtenbundel’ van Hans Keuper. Geschreven in het Nederlands én Nedersaksisch. Dankzij de woordenlijst achterin is het boek toegankelijk voor sprekers van het Achterhoeks dialect én voor nieuwbakken dialectsprekers.

Klik hier om het boek te bestellen: Hans Keuper – Wa’k zo dachte

Michiel Verbeek presenteert video over het voortgezet onderwijs van de toekomst

Michiel Verbeek pleit voor onderwijsvernieuwing

‘Ik heb 9 jaar voor de klas gestaan, heb vanuit mijn wethouderschap de onderwijssector gediend en veel gelezen en nagedacht over het voortgezet onderwijs. Dat heeft een boek opgeleverd en een korte film van bijna 12 minuten.’ Michiel Verbeek, auteur van het boek ‘Wie durft deze school aan’ presenteert zijn visie nu in een video van 12 minuten.

Link naar video

De complete video is hier te zien (12 minuten). De doelgroep die Verbeek voor ogen heeft zijn rectoren van middelbare scholen, onderwijsvernieuwers, onderwijswethouders en overige geïnteresseerden. Deze film ondersteunt, net als het boek, zijn visie op onderwijsvernieuwing.

Michiel Verbeek presenteert video over het voortgezet onderwijs van de toekomst

Thema’s in video

In de film worden een aantal thema’s uit mijn boek behandeld. De schrijver van het boek GenZ en het Verlangen naar Verandering, René Boender, is hoopvol over belangrijke veranderingen in de komende 3 à 4 jaar. Albert Noord, rector van het Harens Lyceum, vertelt hoe hij binnen het systeem veranderingen wil doorvoeren. 

Credits

De film heeft Verbeek kunnen realiseren samen met Dreamholic en een ondersteuningssubsidie van de gemeente Groningen voor de Kunst & Cultuursector in coronatijd.

Boek bestellen

Het boek ‘Wie durft deze school aan’ is onder meer te koop via de website van de auteur zelf: https://www.wiedurftdezeschoolaan.nl/