Foto’s en illustraties zijn nog belangrijker dan tekst. Een foto zegt immers meer dan duizend woorden. Maar hoe ga je goed om met foto’s in je boek? Wist je dat je bij elke foto moet nagaan of je deze wel mág gebruiken? En dat er veel prijs- en kwaliteitsverschil zit in illustraties? Alles over beeld in een boek.

De beerput die geen doofpot werd twee pagina’s in Trouw

Cover_voor_wees_bamboe kopie

Het nieuwe avontuurlijke boek over de zijderoute met 8 levenslessen

Hans Go reed maandenlang op de motor langs de zijderoute van Nederland naar Xian in het hart van China. Een avontuurlijke tocht met veel voor- en tegenspoed. Deze unieke reis maakte hij met zijn zus, ook op de motor, en twee broers in een auto.  Dit resulteerde in het mooie boek ‘Wees bamboe’ dat op 24 januari 2020 verschijnt.

Naast een anekdotisch reisverslag geeft Hans de acht in de praktijk opgedane levenslessen prijs in dit gloednieuwe managementboek.  Deze zijn niet alleen toepasbaar bij elke avontuurlijke reis, maar ook in het dagelijks leven. Alles is rijk geïllustreerd met mooie kleurenfoto’s en landkaarten.

Deel 1

Het eerste deel van het boek bestaat uit een levendig verhaal over bijzondere plekken, emoties en momenten, alsof je met Hans meereist. Onderweg verandert alles, als je door 16 landen trekt: cultuur, religie, bankbiljetten, de taal, het verkeer, de geuren en geluiden, het landschap, de mensen. Het gaat van besneeuwde bergpassen tot hete woestijnwegen. De mensen onderweg maken het helemaal bijzonder.

Actueel

Het is ook een zeer actueel boek, omdat de praktijk van het Chinese zijderoute-initiatief in de landen van Klein Azië duidelijk zichtbaar wordt. Daarnaast loopt de route door de provincie XinJiang waar de situatie met de Oeigoeren uit eerste hand wordt meegemaakt.

Cover Wees bamboe- Hans Go

Deel 2

In het tweede deel presenteert de auteur acht levenslessen aan de hand van situaties die zich onderweg voordeden. Het is een kruising tussen de zachtere mindfulness en de harde managementpraktijklessen. Of je nu een zeiltocht maakt of een bergexpeditie of een voettocht in de jungle, de lessen zijn universeel.

Informeel

Hans Go hanteert een toegankelijke en informele schrijfstijl en neemt je letterlijk mee op reis. Hij deelt zijn ervaringen met potentiële avonturiers. Het is vooral ook een mooi boek dat stemt tot nadenken.

Meer informatie en bestellen

Klik hier voor meer informatie over de auteur en de bibliografische gegevens van het boek. Het boek is te bestellen via onderstaande knop.

Nu bestellen

20191010Z_cover_essentie azie-VOOR

In het boek ‘De essentie van Azië’, beschrijven Jolanda Schepers en Olaf Tetteroo dit betoverende continent

De essentie van reizen zit vaak in hele kleine dingen: die ene ontmoeting die je raakt, de glimlach van dat kleine meisje, de zegening van een monnik, dat mooie vergezicht, een ceremonie in een verlaten tempel. Er zijn zoveel ervaringen die een reis bijzonder maken. Olaf Tetteroo en Jolanda Schepers nemen je mee op reis naar het prachtige Azië en laten je de essentie ervan ervaren. Jolanda en Olaf delen in hun boek al die bijzondere, ontroerende, grappige en aangrijpende ervaringen. De officiële perslancering van ‘De essentie van Azië’ vindt plaats tijdens de vakantiebeurs op 15 januari 2020 in Utrecht.

Over pagodes, gebedsmolens en heilige koeien

De lezers worden meegenomen naar het bijzondere en veelzijdige continent Azië. Ze treden in de voetsporen van wereldreizigers Jolanda en Olaf. In India bezoeken ze de forten van de Maharadja’s die zo uit het sprookje ‘1001 nacht’ lijken te komen. Als een pelgrim reizen ze vervolgens naar Varanasi, aan de oevers van de heilige rivier de Ganges. In Tibet bezoeken ze de Potala, het paleis van de Dalai Lama, slapen ze bij nomaden en worden ze op de thee uitgenodigd bij de Lama. Ze ontdekken de charme van de grote miljoenensteden in China en bezoeken het Terracotta-leger en uiteraard de Chinese Muur. In Cambodja dwalen ze langs de oude ruïnes van Angkor en lezen ze de zwarte bladzijde uit de Cambodjaanse geschiedenis, de verschrikkingen van de Rode Khmer. Dan is het tijd voor bezinning: in Laos ontdekken ze een oase van rust en worden helemaal zen in Vientiane en Luang Prabang. In Myanmar zien ze veel gouden pagodes die schitteren in het zonlicht en maken een spectaculaire hike door de bergen van de Shan-state.

20191010Z_cover_essentie azie-VOOR

Voor wie is het boek bedoeld?

Het boek is voor iedereen die zich wil laten inspireren door mooie verhalen en prachtige beelden. Voor reizigers zal het boek mogelijk een feest van herkenning zijn en herinneringen van hun eigen reizen door deze landen oproepen. Maar het is niet nodig om een doorgewinterde reiziger te zijn om van dit boek te kunnen genieten. Het boek is een reis op zich en zal iedereen meenemen op reis naar het prachtige continent Azië.

Woord en beeld

Om de reizen door het boek zo levendig mogelijk te maken, heeft Jolanda geprobeerd om in haar beschrijvingen alle zintuigen te prikkelen. Ze beschrijft gedetailleerd wat ze om zich heen ziet gebeuren. Soms neemt ze aangename geluiden waar, maar het lawaai kan ook oorverdovend zijn. Ze schrijft over heerlijke geuren en smaken die haar tong strelen tijdens het eten, maar ook over verschrikkelijke stank die haar neusgaten prikkelt. Om het beeld voor de lezer helemaal compleet te maken, staan er ook prachtige foto’s in het boek. Alle foto’s zijn met veel zorg door Olaf gemaakt en uitgezocht en vertellen elk een eigen verhaal.

Meer informatie en bestellen

Klik hier voor meer informatie over de auteur sen de bibliografische gegevens van het boek. Het boek is te bestellen via onderstaande knop

Nu bestellen