Foto’s en illustraties zijn nog belangrijker dan tekst. Een foto zegt immers meer dan duizend woorden. Maar hoe ga je goed om met foto’s in je boek? Wist je dat je bij elke foto moet nagaan of je deze wel mág gebruiken? En dat er veel prijs- en kwaliteitsverschil zit in illustraties? Alles over beeld in een boek.

Het Boekenschap zorgt voor stabiele basis1

Het Boekenschap zorgt voor stabiele basis

Een boek schrijven kan zorgen voor een stabiele inkomensstroom. Het Boekenschap wil u daar als auteur graag bij ondersteunen. We staan klaar om u te helpen.

Vanuit huis

Ik wil een boek schrijven, maar hoe pak ik dat aan? Hoe kom ik in contact met Het Boekenschap tijdens de coronacrisis? Het Boekenschap werkt vanaf maandag 16 maart 2020 door vanuit huis, met toegang tot alle systemen.

Webshop is open

De webwinkel van Het Boekenschap is gewoon geopend en de boeken worden dagelijks aangeboden bij de post. Voor auteurs die gebruikmaken van onze distributieservice verandert er niets.

Live Trainingen worden online trainingen

Trainingen voor auteurs waarbij groepen fysiek samenkomen gaan voorlopig niet door; deze worden online gegeven. Meer informatie hierover volgt later. We inventariseren momenteel en lichten auteurs persoonlijk in. Bedankt voor uw begrip. Het gaat hierbij om onze schrijftrainingen op kasteel Slangenburg en om promotietrainingen voor auteurs.

Boekproducties lopen door

We blijven gewoon boeken maken. Het Boekenschap werkt al veel vanuit huis en wat dat betreft verandert er niet veel. Vragen over lopende producties kunnen gewoon worden gesteld aan de betreffende contactpersoon/projectmanager, via e-mail.

Administratie en verrekeningen

Onze administratie werkt volledig vanuit huis. Ook lopen verrekeningen met auteurs gewoon door.

Nieuwe auteurs

Bent u van plan een boek te schrijven? Misschien is dit juist een prima tijd daarvoor. Wij ondersteunen graag op onderdelen:

Samen staan we sterk

Misschien moet u uw bedrijf nu opnieuw uitvinden. Of wilt u uw kennis op een andere manier overdragen? Het eeuwenoude medium ‘boek’ is daar prima geschikt voor. Neem contact met ons op; we helpen u graag stap voor stap verder met uw basisidee. Mail naar [email protected].

Smartphone Etiquette ankeiler

Een confronterende en met humor geschreven smartphonehandleiding

Op vrijdag 3 april 2020 presenteert Marlous de Haan haar boek Smartphone Etiquette. Het is die dag precies 47 jaar geleden dat ’s werelds eerste telefoongesprek met een mobiel werd gevoerd in Manhattan.

Het smartphonegebruik is niet meer weg te denken uit ons leven en de impact van de smartphone op de samenleving is immens. Op school, op het werk, in openbare situaties, bij gelegenheden en zelfs in bed komen we de smartphone tegen. Gewenst én ongewenst. De auteur beschrijft 125 gouden gedragsregels over hoe jij met je mobiel jouw leven – én dat van anderen in je omgeving – nog leuker maakt.

Bewustwording

Als rasechte nomofoob en verslaafd aan de smartphone heeft Marlous de Haan dit boek geschreven voor iedere smartphonebezitter die wil weten hoe je in verschillende situaties kunt omgaan met je smartphone. Door 125 situaties te beschrijven, kijkt ze op soms grappige, soms confronterende wijze hoe je naar jezelf en naar anderen toe omgaat met je smartphone. Dit kan onhandig zijn, weinig sociaal, ronduit irriterend of zelfs erg gevaarlijk. Ze probeert met dit boek bewustwording te creëren over de gedragsregels die we allemaal zouden moeten kennen voor het gebruik van smartphones in ons leven. En hoe we met elkaar willen dat we wel of niet omgaan met de smartphone. De meeste nu bekende en gebruikte gedragsregels zijn verzameld en gebundeld in dit boek over smartphone-etiquette.

Cover Smartphone Etiquette

Voor wie is het boek bedoeld?

Het boek behandelt de etiquette van het omgaan met de smartphone in het sociale verkeer en met jezelf en is uitermate geschikt voor ouders, scholen, werkgevers, werknemers, politici en iedere eigenaar van een smartphone. In een tijdperk waarin de smartphone niet meerweg te denken is uit het leven van de mens, is het belangrijk dat we op een plezierige, effectieve én sociaal aanvaardbare manier gebruikmaken van de smartphone. Smartphone Etiquette is typisch zo’n boek dat op ieders nachtkastje zou moeten liggen.

Cartoonist

Het boek is met veel humor geschreven waardoor de boodschap luchtig blijft en toch duidelijk overkomt. In het boek wordt tekst afgewisseld met fraaie tekeningen van de cartoonist Bas van den Biggelaar. Bas is in staat om in één tekening een totale situatie af te beelden.

Meer informatie en bestellen

Klik hier voor meer informatie over de auteur en de bibliografische gegevens van het boek. Het boek is te bestellen via onderstaande knop.

Nu bestellen