cover_voor_dubbeldoyer_frans_van_gorkum

Frans van Gorkum schrijft boek Dubbeldoyer

Al meer dan veertig jaar schrijft, vertelt en zingt Frans van Gorkum over Zevenaar en de wereld daaromheen. Op 27 oktober 2019 verschijnt het boek Dubbeldoyer, dat vol staat met verhalen, gedichten en liedteksten van zijn hand. Ze gaan over de wereld van zijn jeugd, de jaren vijftig en zestig in de landelijke Liemers en het vrome Zuid-Limburg, en over zijn leven tot nu toe in het Oost-Gelderse.

Dit boek is een bijzondere kroniek van een familiemens en een observator, die houdt van Achterhoekse en Liemerse gewoonten, rituelen en eigenaardigheden.

Barokke taal

Frans van Gorkum bezit het vermogen om trieste en amusante momenten uit het leven van een mens om te zetten in ontroerende en humorvolle beschrijvingen. Hij typeert met zijn barokke taal mensen en situaties raak maar bijna altijd liefdevol. Fictie en non-fictie wisselt hij af om zijn schrijfsels kracht te geven.

cover_voor_dubbeldoyer_frans_van_gorkum

Tweetalig

Dubbeldoyer is tweetalig. Frans van Gorkum schrijft in het Nederlands en in het Nedersaksisch/Nederfrankisch. Deze ‘gemengde’ streektaal spreekt men in de Liemers. Bonus bij dit boek is een cd, waarop Frans met zijn sonore stem dat amparte stukske land achter Rien en Iessel met zin biezunder volk bezingt in twaalf gaeve streektaalliedjes.

CD

Bonus bij dit boek is een cd, waarop Frans van Gorkum met zijn sonore stem dat ‘amparte stukske land achter Rien en Iessel met zin biezunder volk’ bezingt in twaalf streektaalliedjes.

Meer informatie en bestellen

Klik hier voor meer informatie over de auteur en de bibliografische gegevens van het boek. Klik op onderstaande knop om het boek te bestellen.

Nu bestellen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *