Reis mee in de voetsporen van Jolanda en Olaf en ontdek verrassend Azië

In het boek van auteur Jolanda Schepers en fotograaf Olaf Tetteroo reis je door het hart van India, Tibet, China, Cambodja, Laos en Myanmar. In India bezoek je de forten van de maharadja’s die zo uit het sprookje ‘1001 nacht’ lijken te komen. Als een pelgrim reis je naar Varanasi, aan de oevers van de heilige rivier de Ganges. In Tibet bezoek je de Potala, het paleis van de Dalai Lama, slaapt bij nomaden en word je op de thee uitgenodigd bij de Lama.

Verrassend Azië

De wereldreizigers Jolanda en Olaf nemen je mee in hun ontdekkingstocht van het betoverende continent Azië . Ontdek de charme van de grote miljoenensteden, bezoek het Terracotta-leger en uiteraard de Chinese Muur. Dwaal in Cambodja rond tussen de oude ruïnes van Angkor en lees de zwarte bladzijde uit de Cambodjaanse geschiedenis, de verschrikkingen van de Rode Khmer.

Dan is het tijd voor bezinning: in Laos ontdek je een oase van rust en word je helemaal zen in Vientiane en Luang Prabang. In Myanmar zie je vele gouden pagodes die schitteren in het zonlicht en maak je een spectaculaire hike door de bergen van de Shan-state.

20191010Z_cover_essentie azie-VOOR

Voor wie is het boek bedoeld?

Het boek is voor iedereen die zich wil laten inspireren door mooie verhalen en prachtige beelden. Voor reizigers zal het boek mogelijk een feest van herkenning zijn en herinneringen van hun eigen reizen door deze landen oproepen. Maar het is niet nodig om een doorgewinterde reiziger te zijn om van dit boek te kunnen genieten. Het boek is een reis op zich en zal iedereen meenemen op reis naar het prachtige continent Azië.

Woord en beeld

Om de reizen door het boek zo levendig mogelijk te maken, heeft Jolanda geprobeerd om in haar beschrijvingen alle zintuigen te prikkelen. Ze beschrijft gedetailleerd wat ze om zich heen ziet gebeuren. Soms neemt ze aangename geluiden waar, maar het lawaai kan ook oorverdovend zijn. Ze schrijft over heerlijke geuren en smaken die haar tong strelen tijdens het eten, maar ook over verschrikkelijke stank die haar neusgaten prikkelt. Om het beeld voor de lezer helemaal compleet te maken, staan er ook prachtige foto’s in het boek. Alle foto’s zijn met veel zorg door Olaf gemaakt en uitgezocht en vertellen elk een eigen verhaal.

Meer informatie en bestellen

Lees hier meer over de auteurs en de bibliografische gegevens van het boek.
Bestel het boek via onderstaande knop

Nu bestellen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *