20191010Z_cover_essentie azie-VOOR

In het boek ‘De essentie van Azië’, beschrijven Jolanda Schepers en Olaf Tetteroo dit betoverende continent

De essentie van reizen zit vaak in hele kleine dingen: die ene ontmoeting die je raakt, de glimlach van dat kleine meisje, de zegening van een monnik, dat mooie vergezicht, een ceremonie in een verlaten tempel. Er zijn zoveel ervaringen die een reis bijzonder maken. Olaf Tetteroo en Jolanda Schepers nemen je mee op reis naar het prachtige Azië en laten je de essentie ervan ervaren. Jolanda en Olaf delen in hun boek al die bijzondere, ontroerende, grappige en aangrijpende ervaringen. De officiële perslancering van ‘De essentie van Azië’ vindt plaats tijdens de vakantiebeurs op 15 januari 2020 in Utrecht.

Over pagodes, gebedsmolens en heilige koeien

De lezers worden meegenomen naar het bijzondere en veelzijdige continent Azië. Ze treden in de voetsporen van wereldreizigers Jolanda en Olaf. In India bezoeken ze de forten van de Maharadja’s die zo uit het sprookje ‘1001 nacht’ lijken te komen. Als een pelgrim reizen ze vervolgens naar Varanasi, aan de oevers van de heilige rivier de Ganges. In Tibet bezoeken ze de Potala, het paleis van de Dalai Lama, slapen ze bij nomaden en worden ze op de thee uitgenodigd bij de Lama. Ze ontdekken de charme van de grote miljoenensteden in China en bezoeken het Terracotta-leger en uiteraard de Chinese Muur. In Cambodja dwalen ze langs de oude ruïnes van Angkor en lezen ze de zwarte bladzijde uit de Cambodjaanse geschiedenis, de verschrikkingen van de Rode Khmer. Dan is het tijd voor bezinning: in Laos ontdekken ze een oase van rust en worden helemaal zen in Vientiane en Luang Prabang. In Myanmar zien ze veel gouden pagodes die schitteren in het zonlicht en maken een spectaculaire hike door de bergen van de Shan-state.

20191010Z_cover_essentie azie-VOOR

Voor wie is het boek bedoeld?

Het boek is voor iedereen die zich wil laten inspireren door mooie verhalen en prachtige beelden. Voor reizigers zal het boek mogelijk een feest van herkenning zijn en herinneringen van hun eigen reizen door deze landen oproepen. Maar het is niet nodig om een doorgewinterde reiziger te zijn om van dit boek te kunnen genieten. Het boek is een reis op zich en zal iedereen meenemen op reis naar het prachtige continent Azië.

Woord en beeld

Om de reizen door het boek zo levendig mogelijk te maken, heeft Jolanda geprobeerd om in haar beschrijvingen alle zintuigen te prikkelen. Ze beschrijft gedetailleerd wat ze om zich heen ziet gebeuren. Soms neemt ze aangename geluiden waar, maar het lawaai kan ook oorverdovend zijn. Ze schrijft over heerlijke geuren en smaken die haar tong strelen tijdens het eten, maar ook over verschrikkelijke stank die haar neusgaten prikkelt. Om het beeld voor de lezer helemaal compleet te maken, staan er ook prachtige foto’s in het boek. Alle foto’s zijn met veel zorg door Olaf gemaakt en uitgezocht en vertellen elk een eigen verhaal.

Meer informatie en bestellen

Klik hier voor meer informatie over de auteur sen de bibliografische gegevens van het boek. Het boek is te bestellen via onderstaande knop

Nu bestellen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *