De makkelijkste manier om een boek te schrijven

Wat is de makkelijkste manier om een zakelijk boek te schrijven? Is dat wekenlang of maandenlang zwoegen op je zolderkamer? Voor sommigen werkt dat misschien. Wij hebben een betere tip.

Kleine brokjes schrijfsel

Het is hartstikke moeilijk om in één keer een goed boek te schrijven. Dat kan ook bijna niet. Daarom is het verstandig om het schrijven op te delen in kleine brokjes. Een van de makkelijkste manieren om dat te doen, is door dagelijks te gaan bloggen.

Bloggen met WordPressMaar wat schrijf ik dan?

Wat moet je dan gaan bloggen? Over alles waar je doelgroep in geïnteresseerd is. Op dit moment lees jij ook een blog, over het maken van een boek. Met handige software, zoals het gratis WordPress, is het dagelijks bijhouden van een professioneel weblog een eitje geworden.

Maar hoe begin je?

Een handige methode is om te beginnen met een vraag in de kop, zoals in dit blog ook is gedaan. Je kunt het antwoord daar dan onder schrijven. Van een blog schrijven naar een boek schrijven is dan nog maar een kleine stap. Je maakt een goede inhoudsopgave en rubriceert alle blogs onder het juiste hoofdstuk. Daarna ga je herschrijven en de tekst oppoetsen tot een mooi geheel. Veel mensen maken het schrijven van een boek groter dan het is. C’est ca.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *