Zó kom je met je boek aan tafel bij Humberto Tan

Vanochtend kregen we een leuk e-mailtje binnen van onze auteur Hélène Oosterhuis. Ze wil dolgraag aan tafel bij RTL Latenight en pakte dat als volgt aan.

Humberto Tan

Het is lastig om aan tafel te komen bij programma’s als DWDD of RTL Latenight van Humberto Tan. Je bent immers niet de enige persoon die een boek schrijft. Voor Hélène Oosterhuis stuurden we een e-mailing naar meer dan 600 journalisten. Zo’n mail is nodig, maar niet uniek en vooral niet authentiek.

Persoonlijke e-mail

Veel beter werkt het om naast de grote mailing een persoonlijke tekst te sturen naar de redactie. De tekst van de mail van Hélène nemen we met haar toestemming integraal over. Gewoon even om je een voorbeeld te geven:
Goedemorgen,
 
Ik begrijp dat jullie dagelijks heel veel verzoeken krijgen, maar waarom willen jullie dan toch dat Maame Joses en ik dinsdagavond 8 maart op Internationale Vrouwendag in jullie uitzending zijn:
Eerste reden:
Ken je mij? Mijn feel good lees- notitieboek voor drukbezette ondernemende vrouwen wordt op 8 maart gelanceerd. In 7 stappen leer je als vrouw hoe je succesvoller jezelf kunt zijn. (Zie  ook onderstaand interview in FAB) Van elk verkocht boek gaat 10% naar de stichting Another Way.
Tweede reden:
De stichting Another Way wordt ook op 8 maart gelanceerd. De Stichting Another Way is voor Powervrouwen in een dip in Nederland. Vrouwen die door mishandeling, scheiding, werkloosheid, emigratie in een sociaal economische achterstand of isolement zijn gekomen. 
 
Derde reden:
Twaalf Powervrouwen in dip krijgen een powertraject van 6 maanden, 6 workshops (van persoonlijke ontwikkeling,communicatie,voeding,uiterlijk naar financiële vrijheid), individuele begeleiding en als afsluiting een metamorfose bij Rob Peetoom. 
 
Vierde reden:
Er komt een documentaire over het powertraject. De documentaire zal er voor zorgen dat andere Powervrouwen in een dip hierdoor ook in beweging durven komen en dat andere vrouwen geïnspireerd raken om ook andere vrouwen te helpen. De uitspraak ik gaf jou vleugels en jij leerde mij vliegen, vind ik hier heel mooi bij passen. We leren van elkaar, we hebben weer tijd voor elkaar en we mogen bij elkaar leunen.
 
Vijfde reden:
Maames Joses is ambassadeur van de Stichting. In 2008 heeft zij met haar dochter in een opvang tehuis gezeten voor huiselijk geweld en was zij een Powervrouw in een dip. In 2012 stond zij in de finale van de Voice. Een mooie inspiratiebron voor vele Powervrouwen in een dip. Maame Joses componeert een lied voor de lancering van de stichting. Het nummer zingt zij voor al die vrouwen die een steuntje in hun rug kunnen gebruiken. Zij kan tijdens de uitzending ook haar verhaal vertellen en haar nummer (met gitarist)  zingen. Een voorproefje van Maame: http://www.maamejoses.com
 
Zesde reden:
Gewoon omdat we super enthousiast zijn en de wereld met elkaar een stukje mooier willen maken. Daarnaast weten we heel goed, dat ook al ben je enorm van toegevoegde waarde, je ook zichtbaar moet zijn. Jullie kunnen ons het podium geven, zodat vrouwen ons kunnen vinden. Ik weet dat wij als vrouwen een mooie, herkenbare, inspirerende en leuke invulling zijn voor deze uitzending op Internationale Vrouwendag. Een mooie combinatie…..een mooi verhaal..en een super mooi geluid….
Indien jullie willen, stuur ik het boek naar jullie toe.
 
De boeklancering is dinsdagavond op 8 maart bij Rob Peetoom in Rotterdam. Maar maak jullie geen zorgen, ik heb er rekening mee gehouden dat wij op tijd bij jullie kunnen zijn 🙂
 
Graag hoor ik jullie reactie, 
Hélène Oosterhuis

Benieuwd naar jouw visie

Hoe kom jij onder de aandacht met de boek bij een landelijk tv-programma? Deel je visie hieronder.
1 antwoord
 1. Rachel Smets
  Rachel Smets zegt:

  Dankje voor het delen van je tips!
  Dat staat nog op mijn To-Do lijstle: aan tafel bij Umberto, of bij een andere zender. Mag allemaal!!! 🙂
  Intussen al 2 boeken en 2 TEDx talks, dus ik hou er echt van mensen te helpen en te inspireren.
  Reden1: ”Ik vertrek” maar dan slim aanpakken! Mijn boek heet: Living Abroad Successfully. Het kan dus echt successvol
  Reden 2: ik woon al 15 jaar in meerdere landen
  Reden 3: passie en enthusiasme
  Reden 4….
  OK, ik moet even de email van Umberto vinden 🙂

  Groetjes
  ~Rachel Smets

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *