Het kapitaalbandje: kwaliteit in het detail

De kwaliteit van een boek zit hem in het detail. Neem nou het kapitaalbandje. Dat is het stukje garen dat alleen bij gebonden boeken (harde kaft) te zien is. Het is puur voor de sier: het wordt aan de boven-en onderkant van het boekblok op de rug van een gebonden boek bevestigd. Het boekblok zijn de pagina’s van het binnenwerk zonder de harde kaft.

De kleur van het kapitaalbandje

De kleur van het kapitaalbandje kun je zelf bepalen. Deze zijn in verschillende kleuren beschikbaar. Advies: kies een kleur die terugkomt in de cover of het omslag van het boek. Of kies juist voor een sterk contrast. Dat kan een heel mooi effect hebben. Een boek dat helemaal is opgebouwd uit een zwartwit voorkant, kan met een knalgeel kapitaalbandje een bijzondere uitstraling krijgen. Je leeslint (als je daarvoor kiest) kun je ook in die kleur doen.

De cover van je boek

De keus van het juiste kapitaalbandje is slechts een van de onderdelen van het maken van een boek. De cover van je boek bestaat uit veel meer elementen: de rug, de achterflap, de veredeling van de omslag (laminaat). We helpen je via Het Boekenschap graag verder bij de keuzes die je moet maken. Neem contact op of plaats meteen een offerte.

Voorbeelden

Hier zie je enkele mogelijkheden voor de kleur van het kapitaalbandje. Let op: de mogelijkheden kunnen per drukkerij verschillen.

kapitaalbandje-1 kapitaalbandje-2 kapitaalbandje-3 kapitaalbandje-4


Andere opties:

Kapitaalband-01b

Kapitaalband-02b

Kapitaalband-03b

Kapitaalband-04b

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *