gelukkige kinderen

Mooie recensie over Gelukkige Kinderen

Het boek Gelukkige Kinderen van Jojanneke Kleinhans kreeg een mooie recensie van Bilblion. Dit is de instantie die ervoor zorgt dat je boek bij de Nederlandse bibliotheken beschikbaar wordt . 

Recensie Biblion

Geen handboek voor opvoeden, noemt de schrijfster het, maar een boek met handreikingen aan ouders die van de opvoeding iets moois willen maken. Haar opvoedkundige ‘methode’ is in de praktijk ontstaan. Wat werkt, wat niet, waarbij steeds het welzijn en het geluk van het kind – en in het verlengde dat van de ouders en onderwijskrachten – centraal staan.

Zij gaat daartoe naast de kinderen staan, luistert naar hen en neemt hen serieus. Het gaat haar erom het gedrag van de kinderen te leren begrijpen er op in te spelen.

Daartoe interviewde zij een groot aantal kinderen en verweeft hun verhaal in de stof. Zij propageert een intensiever contact tussen leerkracht en ouder in het belang van eenieder. School en thuis horen in elkaars verlengde te liggen.

Het is een mooi uitgevoerd en positief boek, prettig leesbaar en logisch van opbouw en haar handreikingen lijken haalbaar. Eén minpuntje: het boek is iets te veel geschreven vanuit haar eigen overtuiging en laat niet veel ruimte voor andere zienswijzen (recensent: Fredy Blom)

 

Het boek Gelukkige Kinderen is hier te bestellen in onze webshop.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *