offerte drukwerk aanvragen

Hoe vraag je een offerte voor drukwerk aan?

Het aanvragen van een offerte voor drukwerk is best lastig. Je moet weten welke papiersoort, welk formaat, het aantal pagina’s etc. En je wilt de beste prijs.

Een goede offerte voor drukwerk

Let bij het aanvragen van de offerte vooral op drie belangrijke elementen die de prijs kunnen beïnvloeden: (A) de oplage, (B) het formaat en (C) full-colour of zwart-wit. Bij de oplage geldt: hoe hoger de oplage, hoe lager de prijs per boek. Oplagen van 1000 tot 2000 stuks zijn in de regel prijstechnisch heel gunstig. Maar goed, die boeken moet je wel zien kwijt te raken. Wat B) het formaat betreft: er zijn bepaalde standaardformaten die voordeliger zijn om aan te vragen via de offerte. Deze staan in het formulier aangegeven. En tot slot de drukkleuren van het binnenwerk C): full-colour is relatief veel duurder dan een boek dat alleen maar uit zwarte inkt is opgebouwd. Je kunt overwegen om voor beide opties een prijs aan te vragen. Geef dit dan even aan, onderaan in het vrije veld van het formulier.

Welke oplage moet je kiezen?

Eén van de meest lastige vragen bij het maken van een boek is de oplage. Hoeveel boeken moet je laten drukken? Een groot voordeel van een aanvraag via Het Boekenschap is dat je heel makkelijk meerdere prijzen kunt opvragen, bijvoorbeeld 1000 stuks en dan telkens in stapjes van 250 stuks omhoog tot bijvoorbeeld 3000 boeken. Je kunt dan heel snel zien of de offerte interessant genoeg is. Drukkers zijn niet gecharmeerd van constant aanpassingen in de offerte. Probeer daarom zo precies mogelijk van tevoren in te schatten wat je zelf wilt.

Klik hier om een offerte op te vragen via Het Boekenschap.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *