Waar vind ik alle bibliotheken in België?

Nederlandse bibliotheken kopen in via NBD Biblion, maar België heeft geen overkoepelende inkoopclub voor bibliotheken? Hoe bied je je boek dan aan?

bibliotheek belgieIn België kopen de bibliotheken zelf in. Hier geven we je de link naar de Vlaamse pagina waarop alle adressen keurig vermeld staan.

Alle bibliotheken in België (meer dan 300 stuks)

NBD Biblion

In Nederland kun je je boek aanbieden bij NBD Biblion voor opname in de bibliotheek. Op basis van een recensie (door Biblion zelf gemaakt) gaat deze organisatie al dan niet inkopen.

Jouw ervaring?

Wat is jouw ervaring met de recensieteksten en met de inkopers van NDB Biblion? Deel je leermoment hieronder en help andere auteurs. Alvast bedankt!

 

 

6 antwoorden
 1. Toos Limonard
  Toos Limonard zegt:

  Heel graag zou ik mijn boeken in de Nederlandse en Belgische bibliotheken zien, maar ik twijfel of ik er goed aan doe om mijn boeken naar NBD Biblion te sturen. Ik heb bij NBD Biblion op hun link gekeken en heb namelijk de indruk gekregen dat ze die dienst aan het afbouwen zijn, omdat ik alleen nog reacties zie van 2015.
  Mijn boeken zijn al wel te koop bij Bol, Bruna en overige boekhandels, maar ik wil ze graag in de bibliotheken geplaatst zien.Wie kan mij daar meer over informeren? Bij voorbaat hartelijk dank.

  Beantwoorden
 2. Manja
  Manja zegt:

  Ik heb mijn kinderboek ‘Sara en het geheim van vriendje Adem’ ingediend, maar helaas geen positieve reactie mede door de invul oefeningen die als extra in het boek staan. En ze verwachten dat er te weinig belangstelling voor zou zijn. Jammer, want ik denk dat er juist veel behoefte aan is aangezien ik zonder uitgever in 3 weken al 100 boeken heb verkocht via mijn eigen website. Wellicht is het thema wat lasting voor ze te plaatsen en ze krijgen veel aanbod voor boeken.

  Vantevoren gaven ze al aan dat je de 2 boeken niet retour krijgt. Ik kreeg na ongeveer een maand de reactie of het wel of niet geselecteerd was. Helaas, maar niet geschoten was ook mis en het is het proberen waard.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *