De 8 beste redenen om GEEN boek te schrijven

Wat zijn de 8 beste redenen om de pen te laten liggen? Waarom is een boek schrijven zinloos en zonde van je tijd en je geld?We spelen in dit artikel advocaat van de duivel. Natuurlijk zijn we het niet eens met deze argumenten. Ieder argument kunnen we weerleggen, maar dat doen we niet. Denk hier zelf maar eens even over na. Deel onderaan dit artikel je mening over deze argumenten. En weerleg ze het liefst 😉

Reden 1: Schrijven kost tijd

Ik werk liever in mijn bedrijf, ik help veel liever klanten dan dat ik tijd steek in mijn boek. Een boek schrijven over mijn bedrijf, waarom zou ik? Weggegooide tijd. In de tijd dat ik mijn boek schrijf, kan ik veel meer mensen blij maken als ik voor ze werk en mooie dingen maak.

Reden 2: Het boek is achterhaald zodra het verschijnt

Ik zou mijn boek misschien nu schrijven, maar zodra het uitkomt, is het alweer achterhaald. Mijn business verandert zo snel. Daarom doe ik het gewoon helemaal niet.

Reden 3: Het kost geld

Als ik alles zelf doe, kost het me niks. Maar een boek uitgeven kan ik niet helemaal alleen. Dus doe ik het gewoon helemaal niet. Pfff, onzin, al die moeite doen. Het kost ook nog eens bakken met geld.

GEENboekschrijvenReden 4: Ik heb geen inspiratie

Waarover zou ik moeten schrijven?

Reden 5: Er is al zo veel geschreven over dit vak

Er bestaan al zo veel boeken over mijn vakgebied, wat heb ik nog toe te voegen? Daarom pak ik de pen helemaal niet. Ik zie echt niet in waarom mijn pennenvruchten gedeeld moeten worden met de wereld.

Reden 6: Ik houd de inhoud graag voor mezelf

Alles weggeven wat ik weet in een boek? Alsjeblieft niet. Mijn onderscheidend vermogen houd ik het liefst voor mezelf. Het geheim van de smid. Geen artikel op internet dat me van dat idee af brengt.

Reden 7: En de regie ook

Wat nou, zelf uitgeven? Ik bepaal toch zeker zelf met wie ik in zee ga?

Reden 8: Ik heb de fut niet

Tja, ik weet best dat een boek mezelf op de kaart kan zetten als expert, maar ik heb gewoon de energie niet. Na een dag werken zit ik ’s avonds thuis op de bank en kan ik me er niet toe zetten om weer achter die laptop te kruipen. En als ik het al doe, zit ik liever op Facebook. Beetje ontspanning.

En zo kun je nog wel even doorgaan met drogredenen verzinnen om iets NIET te doen. Deze website staat vol met argumenten om WEL een boek te schrijven en zelf uit te geven. Daarom nu eens wat tegengas. Zoals gezegd, met veel plezier weerleggen we deze argumenten. Stuk voor stuk. Maar probeer eerst die knop in je eigen hoofd even om te zetten. Dat zul je toch echt zelf moeten doen.
Als je toch een duw in de rug nodig hebt, klik dan hier.

 

4 antwoorden
 1. Philosoof GR Eigenwijs
  Philosoof GR Eigenwijs zegt:

  Ik schrijf een boek omdat ik daar plezier aan beleef, en ik heb er nu de tijd voor.
  Dat plezier komt voort uit mijn gevoel, iets te delen van mijn inzichten met anderen.
  Vind het leuk via het schrijven wat humor te verspreiden,
  of te prikkelen.
  En misschien verdien ik er ook nog iets mee.

  Tevens dank u wel, voor de informatie.

  Beantwoorden
  • Maarten Beernink
   Maarten Beernink zegt:

   Dag G&R,

   Bedankt voor de reactie. Humor doet het altijd goed in een boek. Graag vertellen we u persoonlijk meer over het uitgeven van een boek. Een mogelijkheid daarvoor is bijvoorbeeld onze bijeenkomst op 15 april 2014 voor ondernemers (in Huizen). Van 16.00 tot 19.30 uur, toegang gratis. Wees welkom, als u vindt dat u tot de doelgroep hoort! Inschrijven kunt u doen via http://www.hetboekenschap.nl/15april2014

   Hartelijke groet,
   Maarten Beernink

   Beantwoorden
 2. Liese
  Liese zegt:

  Hallo, omdat ik veel heb meegemaakt, ben ik het van mij af gaan schrijven. Ik heb mijn teckels laten praten, hoe ze denken over mensen, heb het met humor geschreven. Na het insturen van mijn manuscript was het heel spannend. Nu wordt er een boek van gemaakt. We zijn al met de cover bezig en ik weet zeker dat er veel hondenliefhebbers, na het lezen van mijn boek, met andere ogen en een brede lach naar hun eigen trouwe viervoeter gaan kijken. Dus voor mij is schrijven , ruimte creëren. ik zeg DOEN!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *