De kracht van online-inkijkexemplaren

Kunt u zich De Slegte nog herinneren? Deze boekwinkel stond bekend om de vele inkijkexemplaren in de winkel. Het doel was om zo veel mogelijk mensen het boek in te kunnen laten kijken. De keten bestaat niet maar maar deze gouden greep kun je ook online toepassen.
online inkijkexemplaarDat doe je door het maken van een online inkijkexemplaar. Het mooie daarvan is dat de lezer je boek online kan doorbladeren zonder het boek in handen te hebben. Dat is vooral handig wanneer de lezer je boek niet fysiek in handen heeft en toch alvast de inhoud tot zich kan nemen.

Wil je eens kijken hoe dat er in de praktijk uitziet? Klik dan hier. Dat ziet er goed uit hè? Wil jij dat ook maken voor jouw boek? Je hebt dan drie dingen nodig:

1. De pdf van een deel van je boek (plm. 20 pagina’s). Neem in ieder geval de volgende onderdelen op: cover/ colofonpagina / inhoudsopgave / evt. voorwoord / 1 of 2 waardevolle hoofdstukken / achterflap.
2. Denk eraan dat je aan het eind van je inkijkexemplaar een pagina opneemt waarop staat hoe en waar mensen je boek kunnen bestellen.
3. Een account bij bijvoorbeeld issuu.com aanmaken. Hier kun je de pdf uploaden. Vergeet niet om een korte wervende tekst erbij te plaatsen. Je ontvangt van issuu een link die je kunt delen op je site, social media of in een wervende e-mail.

Als je zelf een aansluiting hebt bij CBonline kun je de pdf vervolgens daar uploaden. Op die manier is het boek online in te zien bij internetboekwinkels, waaronder Bol.com en Managementboek.nl.

 

2 antwoorden
 1. Jacqueline
  Jacqueline zegt:

  Inderdaad heb ik een inkijkexemplaar kunnen maken bij ISSUU, heel handig. Ik heb dit succesvol geüpload naar onze Facebookpagina. Alleen lukt het me niet om dit te embedden naar onze website. Mijn conclusie is dat ik daarvoor een premium abonnement moet hebben, klopt dit?

  Beantwoorden
  • Maarten Beernink
   Maarten Beernink zegt:

   Dag Jacqueline,

   Volgens onze informatie is daar geen betaald abonnement voor nodig. Je kunt de Issuu-bladerbare inkijkexemplaar embedden op je eigen site. Wel staat er dan wat reclame op. Een ander mooi alternatief is gewoon een kort YouTube-filmpje waarin je zelf door het boek bladert. Dat is ‘echter’ en kan gewoon met een telefoon (bij goed licht) gefilmd worden.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *