Afmetingen boekomslag bepalen in InDesign

Hoe bepaal je de afmetingen van de boekomslag? De rug, de kneep, de voorzijde en de achterzijde van je boek? Het Boekenschap heeft een tutorial opgenomen om dat te kunnen laten zien.
Deze video is bedoeld voor mensen die ervaring hebben met het veelgebruikte opmaakprogramma InDesign en willen weten hoe ze een goede boekomslag technisch moeten maken. In deze video laten we zien hoe je de cover van een harde kaft opmaakt in InDesign. De tutorial gaat niet in op het creatieve deel, puur de techniek.

afmetingen boekomslag bepalen in indesignHet wordt één groot document. Ook als de rugdikte wijzigt, moet het document weer worden aangepast. Hoe doe je dat het handigst? Dat laat deze video zien. Ideaal voor vormgevers en mensen die een boek willen uitgeven in eigen beheer.

Update (voortschrijdend inzicht): Een nog handiger methode is om een document te maken van de opengeslagen omslag. Maak dan in InDesign twee kolommen en stel de breedte tussen de kolommen (de gutter) in op het aantal millimeters dat de rug breed is. Dus kolom 1 is de achterzijde van het boek, de ruimte tussen de kolommen is de rug en de tweede kolom is precies hetzelfde als de voorzijde. Het handige van deze methode voor het maken van een boekomslag is dat je heel snel de hulplijnen kunt zien, die nodig zijn voor de vormgeving en die niet geprint worden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *