cover ebook maken

Een cover voor een e-book maken, hoe doe je dat?

Een e-book verkoopt veel beter als je een aansprekende omslag voor het e-book hebt. Ontwerp dus een heel mooie cover, bijvoorbeeld dezelfde als je papieren boek (als je die hebt). Met een gratis e-book cover creator kun je er vervolgens een mooie 3D-afbeelding van maken. Hoe maak je nou in eigen beheer die cover voor je e-book? Dat is zo simpel als wat. Zorg allereerst voor een mooie JPG van de omslag. Of gebruik een van de vele achtergrondafbeeldingen die deze zelfmaakservice biedt. Vervolgens ga je naar een website die je JPG omzet naar een mooie 3D afbeelding. Dit is een voorbeeld van zo’n website die dat gratis voor je doet: http://www.myecovermaker.com/ecover-design

 • In dit voorbeeld klik je op ‘Binder Laying Open’. Nu kun je een keuze maken voor de achtergrond van je e-book. Je bepaalt de uitsnede en klik op select and continue.
 • Vervolgens heb je de mogelijkheid om tekst en beeld toe te voegen. Daarbij kun je nog gebruik maken van diverse effecten. Een kwestie van smaak en uitproberen.
 • Bij insert images kun je verschillende icoontjes invoegen zoals pijlen, vinkjes, buttons, etc.
 • Bij upload images kun je een eigen afbeelding gebruiken.
 • Door te klikken op FINALIZE wordt de cover samengesteld. Je kunt nu nog de achtergrondkleur instellen, of wil je de cover vrijstaand hebben? Dat kan ook (voorkeur). Tenslotte klik je op DOWNLOAD 3D en klaar is je cover voor je e-book.

In het voorbeeld hiernaast is bewust gekozen voor een drukke achtergrond, letters met effecten en nog een extra verfraaiing eronder. Dit om aan te geven dat er heel veel mogelijkheden zijn. Zelf kiezen we liever voor een strakkere lay-out, helder en duidelijk. Ook dit is een kwestie van smaak en persoonlijke voorkeur. Gratis of betaald? De bovenste 5 ontwerpen van je bookcover zijn gratis; de andere zijn betaald. Wil je meer mogelijkheden, en dat zijn er heel veel, kun je een account aanmaken voor $ 14,95 per maand. Succes!

4 antwoorden
 1. Heleen
  Heleen zegt:

  Hallo,
  ik heb bovenstaande link geprobeerd.
  Ik kan zelf geen afbeeldingen uploaden.
  Dat kan alleen als je lid bent en daarvoor moet je betalen.
  Erg jammer!

  Beantwoorden
  • Maarten Beernink
   Maarten Beernink zegt:

   Dag Heleen, het lid worden van deze site is gratis; ze vragen alleen even of je jezelf wilt registreren. Een beperkt aantal covers van een e-book kun je dan zo maken. Succes met de productie en als er vragen zijn, kun je ons bellen op 0314-844521 of mailen.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *