Pas op met openen e-book in iBooks

Heb je een ePub-bestand gemaakt of aangeleverd gekregen van je ePub-leverancier, pas dan op! Open dit bestand niet meteen in iBooks van Apple. In deze blog lees je waarom.

Stel: je hebt opdracht gegeven om een e-book te maken van je papieren boek. Met andere woorden: je wilt graag een nieuwe ePub ontvangen. Een ePub is het digitale bestand, eigenlijk gewoon het e-book. Als je je ontvangen e-book opent op je iPad, dus daarmee automatisch importeert in iBooks van Apple, zet iBooks er automatisch metadata in. Daarmee verandert de ePub wezenlijk. Je kunt de ePub dan niet meer gebruiken om te uploaden bij het CB. En via het CB bij Apple aanbieden.

ePub: wat dan wel?

Het e-book wordt volwassen: wat kan de EPUB-3?Als je een ePub op de iPad opent, ziet iBooks de metadata als een fout, omdat de nieuwe metadata niet zijn opgenomen in het content.opf-bestand. Maak daarom eerst een kopie van de ePub, voordat je de epub die je ontvangen hebt ter controle opent op de iPad of op de iPhone. Je behoudt op die manier altijd een schone ePub zonder vervuilende metadata, die de fout bij Apple veroorzaken.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *