Amazon.nl vanaf vandaag in Nederland: online invasie

Amazon is vanaf vandaag actief in Nederland. Daarmee heeft webwinkelreus Bol.com er een grote, serieuze concurrent bij. Amazon biedt veel Nederlandse boeken aan; het wachten is nu op de dag dat de Amerikaanse webwinkel andere categorieën toevoegt.

Amazon in Nederland: grote concurrent voor Bol.com

De komst van Amazon betekent heel veel voor het boekenlandschap in Nederland. Al jaren gaat het niet zo florissant met de offline boekverkopers. Ketens als Selexyz en De Slegte hebben het loodje al gelegd. Daarentegen doen internetwinkels als Bol.com goede zaken. Amazon gaat nu meeprofiteren van deze hang naar internet. De entree op de Nederlandse markt zal voor veel stof tot spreken zorgen, morgen op het e-book-event van het Centraal Boekhuis (CB) in Culemborg.

e-bookE-books en ‘gewone’ boeken

Naast e-books biedt Amazon duizenden papieren boeken aan. Daarvoor heeft de Amerikaanse keten een contract met het CB afgesloten. Dat had veel voeten in de aarde, maar de lange adem van Amazon heeft gewonnen.

Ook food via Amazon?

In Amerika is Amazon ook aanbieder van verse supermarktproducten, zoals zuivel, brood en agf-producten. Dat zal in het dichte Nederlandse supermarktlandschap nog niet zo gauw gebeuren, al staan alle lichten daarvoor nu wel op groen. Onze verwachting is, nu Amazon is gestart met boeken, dat andere categorieën snel zullen volgen. Via de veilige boekenmarkt heeft Amazon nu een voet tussen de deur in Nederland. Net als Bol.com, die ooit ook met boeken begon, is de weg nu vrij voor een grote online invasie.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *