Een barcode voor een boek maken

Ieder boek moet voorzien zijn van een unieke barcode. Dat vinden boekwinkels prettiger en bij het Centraal Boekhuis (CB) is het zelfs verplicht. Het Boekenschap legt uit hoe je een goede barcode maakt.

Ga naar de volgende website: http://www.terryburton.co.uk/barcodewriter/generator/

En kies voor EAN 13 (niet composite).

Vul bij Contents het ISBN in, zonder streepjes. De overige velden kun je ongewijzigd laten.
Deze website genereert automatisch online een barcode, die je kunt opslaan als EPS. In dat formaat kunnen vormgevers er alle kanten mee op voor de omslag van het boek.
Het verdient aanbeveling om de barcode rechtsonder op het boek te plaatsen en niet te veel te verkleinen.

Let op: de barcode moet voor drukwerk uit 100% zwart zijn opgebouwd. In het programma Adobe Illustrator is de afbeelding om te zetten naar grijswaarden. Selecteer de afbeelding met de zwarte pijl (selectiekader) en ga naar Edit –> Edit colors –> Convert to greyscale. Daarna kun je de afbeelding opslaan als Ai-bestand (Adobe Illustrator). Dit bestand kan de vormgever vervolgens importeren in InDesign, het standaard opmaakprogramma voor boeken.

Zelf doen of laten doen?

Is dit abracadabra voor je? Bovenstaande werkwijze vereist precies dat je weet wat je moet doen. Ook moet je over de juiste programma’s beschikken. Wij kunnen dit voor je uit handen nemen tegen een geringe vergoeding. Klik hier voor meer info en kies voor gemak! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *