Overzicht

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle artikelen op www.hetboekenschap.nl

Hoe kan ik knallen via Managementboek? 5 onmisbare stappen

Vanochtend vroeg een auteur aan me hoe hij nóg meer via Managementboek kan verkopen. De 5 onmisbare stappen voor een hoge notering op de drukst bezochte webwinkel voor managementboeken van Nederland.

Stuur een exemplaar van je boek (digitaal of op papier) op naar de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag.

KB: de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag

Het is raadzaam om 1 exemplaar van het boek op te sturen naar de Koninklijke Bibliotheek (KB) in Den Haag. Daarmee stelt u uw boek veilig voor het nageslacht. Tegenwoordig kan het opsturen van het boek ook in digitale vorm.

InDesign-pakket maken inclusief lettertypes en foto’s

Om een boek van vormgever naar drukkerij te krijgen heb je een goede prepress nodig. De prepresser maakt het boek drukklaar. Daarvoor is het InDesign-pakket onmisbaar. Maar hoe maak je een pakket aan in InDesign? En wat is het voordeel van een InDesign-pakket? Hieronder een beknopte uitleg.

Boek laten drukken, hoogwaardig in Tsjechië

Wie een boek wil laten drukken in eigen beheer, kan niet om een drukkerij heen. Het Boekenschap geeft de 7 belangrijkste tips voor het kiezen van een drukker.

De grootste boekinkopers van Nederland

Hieronder een actuele lijst van de belangrijke personen die het in boekenland voor het zeggen hebben: de boekinkopers. Tip: verstuur je boek minimaal twee maanden voor verschijnen, vergezeld van een kort marketingplan.

Gerdien Beernink

Slim omgaan met de vormgeving voor je boek

Een zakelijk boek kan tekstueel nog zo sterk in elkaar zitten, als de vorm niet goed is, leest niemand het. Wat de één prachtig vindt, is volgens de ander niet mooi. Een goede vormgever maakt niet alleen een ontwerp, maar legt ook uit waaróm hij voor een bepaald ontwerp kiest.

Boek succes in 2016

Welke schrijftraining past bij mij?

Een schrijftraining volgen, wat brengt het je? Waar moet je op letten als je op het punt staat om in een cursus te stappen? Op internet is er van alles te vinden, maar hoe vind je iets wat je verder brengt?

Een barcode voor een boek maken

Ieder boek moet voorzien zijn van een unieke barcode. Dat vinden boekwinkels prettiger en bij het Centraal Boekhuis (CB) is het zelfs verplicht. Het Boekenschap legt uit hoe je een goede barcode maakt.

verdienen met uitgeven boek tafel

Adverteren met je boek op Bol.com?

Het verkoopplatform van Bol.com biedt sinds kort de mogelijkheid om advertentieruimte in te kopen. Het kost niets, je betaalt per klik. Hoe werkt dat? Sinds mei 2020 stelt Bol.com de mogelijkheid open om te adverteren voor elke partner. Ervaringen van auteurs zijn goed, mits je de goede zoekwoorden gebruikt. Adverteer jij ook op Bol? Waarom […]

De belangrijkste tekst van je boek, de flaptekst

De tekst op de achterzijde van je boek is nog belangrijker dan de inhoud. Want een slechte flaptekst zorgt ervoor dat geen mens je boek openslaat of online gaat bekijken.

Een NUR-code aanvragen, hoe doe je dat?

Waarvoor dient een NUR-code?

NUR is een driecijferige code en staat voor Nederlandse Uniforme Rubrieksindeling. Het geeft het onderwerp van een boek weer en vergemakkelijkt het indelen in categorieën, ook voor webwinkels. Het Boekenschap geeft onderstaand een verdere uitleg hierover.

BISAC-code voor je boek verbetert vindbaarheid

Een BISAC-code helpt je boek op internet beter vindbaar te worden. Naast de NUR-code is de nieuwe BISAC onmisbaar in je colofon. Het Boekenschap geeft tekst en uitleg.

De kracht van een goede schrijfcoach

Een goede schrijfcoach tilt de kwaliteit van je boek naar een hoger plan.

Tips voor de beste paginanummering van je boek

Uit hoeveel pdf’s bestaat een boek? En waar begint pagina 1? Met andere woorden: hoe maak ik het de drukker zo makkelijk mogelijk? Het is van groot belang dat de paginanummering van een boek klopt en eenduidig is. Vooral voor de drukkerij is dat handig. Hieronder een antwoord op de meestgestelde vragen rondom het aanleveren […]

Hoe kun je een pdf exporteren in coated of uncoated profiel  in Indesign CC?

De drukker kan een pdf alleen behandelen als deze goed is weggeschreven. Daarbij is een coated of uncoated profiel essentieel. Hieronder leer je hoe je dat goed kunt doen. Stap voor stap.

Hoe moet je een ISBN overnemen van een andere uitgever?

Soms is het handig om een ISBN over te nemen van een andere uitgeverij. Maar kan dat? En hoe pak je dat aan?

Google Alert: wat schrijft de pers over mijn boek?

Er is een handige methode om in de gaten te houden wat de media over je boek schrijven: Google Alert.

Btw op boeken gaat van 6% naar 9%. Wat betekent dat voor auteurs en uitgevers?

De btw op boeken gaat op 1 januari 2019 van 6% naar 9%. Dat heeft nogal wat gevolgen voor consument, auteur en uitgever. Maar welke gevolgen precies?

Waarom je wel of geen persproef moet laten maken

Een persproef maken van enkele kritische pagina’s uit je boek is niet altijd een goed idee. We zetten de voor- en nadelen hier even op een rij.

Controleren: hoe weet ik of ik een ePub2 of ePub3-versie heb laten maken?

Een ePub is het bestandsformaat voor e-books. Bij het aanmelden bij het CB en bij het aanvragen van het ISBN moet je weten welke versie je hebt gemaakt: ePub2 of ePub3. Maar hoe kun je dat controleren?

E-book: epub of pdf

PDF of ePub: hoe maak ik mijn e-book?

Een e-book kun je maken als PDF of als EPUB. Wat is het verschil, vroeg een auteur me vandaag. En hoe kun je dat het best aanpakken?

ISBN aanvragen voor het buitenland

Het ISBN (International Standard Book Number) is een code die wereldwijd aan ieder boek wordt toegekend. Voor Nederland en België regelt het Bureau ISBN de toekenning van deze unieke codes. Maar hoe werkt dat in het buitenland?

Aanbieden aan de bibliotheken via NBD Biblion

Je boek beschikbaar krijgen in de Nederlandse bibliotheken? Het zou natuurlijk prachtig zijn om je boek op de plank te krijgen bij zo veel mogelijk Nederlandse bibliotheken. Je moet daarvoor zelf actie ondernemen als auteur die uitgeeft in eigen beheer, want opname is niet vanzelfsprekend.

Je boek aanmelden op Google Books

Google Books, de boekendivisie van zoekmachinegigant Google, is sterk in opmars. Waarom is het zo belangrijk om je boek aan te melden bij Google Books? Het Boekenschap zocht het uit en presenteert de belangrijkste tips en argumenten.

Lettertype van een boek bepalen

Welk lettertype is het meest geschikt voor een boek: 15 tips

De wereld van de typografie is complex, maar heel interessant. Welk font is nou het meest geschikt voor de productie van een  boek? Het gaat nooit alleen om de vorm, maar in de eerste plaats om de boodschap, de inhoud. Een lettertype moet ondersteunen. We geven 15 tips om de beste keus te maken.

Aan welke eisen moeten illustraties in een boek voldoen?

Illustraties in een boek, waaraan moeten ze voldoen? Die vraag kregen we vandaag via onze site binnen. Een open vraag, waar verschillende antwoorden op mogelijk zijn.

Brossulin geeft paperback extra cachet

Een dik boek met 120 grams houtvrij offset in het binnenwerk en een paperback-omslag van 300 grams brossulin. Dat is een boek om over naar huis te schrijven.

Schrijven is ‘eigenlijk best wel vaak’ schrappen

Schrijven is schrappen. Een korte, bondige tekst leest lekkerder dan een passage met veel nietszeggende woorden. De 7 meestgebruikte nietszeggers op een rij.

Boek verzenden

Bespaar honderden euro’s door je boek te verzenden via ‘brievenbuspost’

Het opsturen van een boek via PostNL wordt steeds duurder. Het tarief voor één postzegel is in 2021 gestegen tot een recordhoogte van 96 cent. Lees dit blog en ontdek hoe je tot honderden euro’s kunt besparen bij het opsturen van je boek(en).

Bol.com komt met eigen magazine

Bol.com is gestart met een eigen magazine. Het blad heet ‘Lees Magazine’ en verschijnt alleen op internet. Interviews met auteurs, achtergronden en tips van experts geven het blad inhoud.

verdienen met uitgeven boek tafel

Stappenplan: omslag voor hardcover maken in InDesign CC

Hoe maak je in het professionele opmaakprogramma een omslag voor een boek met een harde kaft (hardcover)? Het Boekenschap legt het je stap voor stap uit.

Kusje voor Popje - Ria Tuenter

Het hoe en waarom van trefwoorden in het colofon

In colofons van boeken staan vaak trefwoorden genoemd. Wat is daar het nut van en hoe kies je deze woorden?

Boektitel bedenken met hulp van Titelbank

Titelbank: de schatkamer van alle boektitels

Titelbank is onmisbaar voor elke uitgever in eigen beheer. Deze enorme database maakt het je makkelijker om een goede boektitel te kiezen.

Wat is het ideale boekformaat?

Hoe kies je het ideale formaat voor je boek? Hoe breed en hoe hoog moet je boek zijn? Wat is prijstechnisch het meest interessant?

Snijtekens toevoegen aan een bestaande pdf

Hoe kun je snijtekens toevoegen aan een bestaande pdf? Vormgevers stellen ons deze vraag veelvuldig.

Citaatrecht: vijf vragen en antwoorden, wat mag wel en niet?

Passages van anderen in je boek opnemen mag, maar daar zijn wel strikte grenzen aan verbonden. Het citaatrecht geeft duidelijkheid. De vijf meestgestelde vragen (én antwoorden).

Zó kom je met je boek aan tafel bij Humberto Tan

Vanochtend kregen we een leuk e-mailtje binnen van onze auteur Hélène Oosterhuis. Ze wil dolgraag aan tafel bij RTL Latenight en pakte dat als volgt aan.

cursus-training-boek-schrijven

Pleidooi voor de managementroman

Houd je van verhalen schrijven? En wil je je klanten verder helpen? Verdiep je dan eens in een nieuw genre: de managementroman.

In de gevangenis voor een tweedehands e-book

  Zet je een e-book te koop op Marktplaats, dan heb je kans dat je een half jaar in de gevangenis komt. Waarom?

Boekpresentatie bezoekers registereren

Registreer je bezoekers van je boekpresentatie via deze tool

Hoe houd je overzicht bij de aanmeldingen voor je boekpresentatie? En hoe kun je dat makkelijk managen? Daar is een handige tool voor die niets kost.

Onze top 10: de meest gelezen blogs op een rij

Het Boekenschap deelt al sinds 2009 alle kennis over het uitgeven van een boek via internet. In die jaren is een complete website ontstaan, die dagelijks honderden keren bekeken wordt. Onze doelgroep zijn adviseurs, coaches en trainers die het belang van een eigen boek inzien. Daarnaast bemiddelen we bij drukwerk, dat we hoogwaardig laten maken […]

Hoe auteur Oscar Bulthuis voor € 70 meer dan 2000 mensen bereikt

Dit is te leuk en te simpel om niet even te delen. Onze auteur Oscar Bulthuis wist het komend weekend met zeven tientjes voor elkaar te krijgen om offline meer dan 2000 mensen te bereiken.

Scoren in de media: de introductie van je persbericht

Hoe zorg je ervoor dat je persbericht opvalt in de stroom berichten? Daar is een handigheidje voor dat ik je niet wil onthouden.

Paperback drukken: de feiten op een rij

Een paperback drukken is een stuk voordeliger in zwart-wit dan in kleur. En als je goedkoop wilt: ook minder duur dan een boek met harde kaft. Wat zijn de drie grootste fabels en wat de belangrijkste feiten?

Een onverwachte marketingmeevaller

Hoe kreeg Marjan Tulp het voor elkaar om de cirkel rond te krijgen en meer en meer volgers te trekken? Een les boekmarketing.

Beren op de weg: waarom is het zo moeilijk om je eerste boek te schrijven?

Hoe komt het dat het maanden of soms jaren duurt voordat je je eerste boek in handen hebt? De 8 grootste beren en 8 manieren om met ze om te gaan.

De Stichting Brein helpt je bij plagiaat en schending auteursrecht

Worden er teksten uit je boek gekopieerd op een manier waarop je geen toestemming hebt gegeven? Klop dan even aan bij de Stichting Brein.

Hoe verdrink je niet in de planning voor je boek? 5 waarschuwingen

Schrijven is vooruitdenken. Schrijven is een planning maken die je moet helpen. Maar een planning kan ook werken als een stropdas die steeds strakker om je hals komt te zitten en er niets meer uit je handen komt.

Wat David Allen ons kan leren over slim werken

Hoe zorg je ervoor dat je bij grote spelers in het vizier komt? Jaap-Willem Mol gebruikte het medium video om zijn boek en visie te promoten. Lees hier hoe hij om de tafel kwam te zitten met een van zijn grootste voorbeelden.

5 redenen waarom een eigen boek goed is voor je bedrijf

Een van de geïnteresseerden voor onze schrijftraining vroeg me waarom het goed is om een boek te hebben voor je eigen bedrijf. Als ondernemer heb je immers je handen vol. Een boek schrijven past niet in je bomvolle agenda. Maar vraag een willekeurige bekende auteur (met een eigen bedrijf) waar hij spijt van heeft en […]

Boektitel kiezen

Bestaat mijn boektitel al?

Er is een eenvoudige manier om te ontdekken of de titel die je wilt gebruiken voor je boek al bestaat.

Zes gouden tips om sneller een boek te schrijven

Je kent het wel. Je wilt al jaren aan dat boek beginnen, maar het komt er niet van. Elke week spookt het schrijven wel een keer door je hoofd, maar je komt er maar niet toe om de pen op papier te zetten.

Moet je je als auteur inschrijven bij de KvK?

Is een inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KvK) nodig om je activiteiten als schrijver en uitgever in eigen beheer vast te leggen?

Meer dan 2000 volgers dankzij dit stappenplan

Hoe krijg je in een mum van tijd meer dan 2000 volgers? Welke stappen moet je dan zetten?

Waar ligt het auteursrecht bij een boek?

Heel simpel: het auteursrecht van een boek ligt altijd bij de auteur. Maar pas op: als je zaken doet met een uitgeverij, kunnen andere afspraken dat vanzelfsprekende recht ondermijnen. Hoe ga je goed om met je auteursrecht?

Je boeken laten drukken in China

Een enorme hoeveelheid boeken laten drukken in China, is dat wel zo verstandig? Gelet op de prijs zeker, maar er is meer dan dat. Het Boekenschap zet de voor- en nadelen op een rij.

Verrijk je boek met een bordspel of kaartspel

Opvallen in het overvolle schap met managementboeken is moeilijk. Alleen de boeken die het anders aanpakken dan anderen vallen op. Een kaartspel of bordspel uitgeven is makkelijker dan je denkt.

De verzendkosten: welk boekformaat is ideaal voor de brievenbus?

Hoe groot en zwaar mag mijn boek zijn om nog door de brievenbus te passen? Ik wil niet in het duurdere tarief vallen voor pakketpost. Kortom: wat is het ideale formaat als je kijkt naar de verzendkosten?

Hoe kies ik de beste drukkerij voor mijn boeken?

Waar kan ik mijn boek dat ik zelf wil uitgeven, het beste laten drukken? Het antwoord is eenvoudig. Dat hangt ervan af wat je wilt laten maken. Hieronder de belangrijkste aandachtspunten die je nodig hebt bij het aanvragen van je drukwerkofferte.

Negen goede redenen om jezelf extra werk te bezorgen

Hoe zou het zijn als je eigen boek ervoor zorgt dat je meer klanten krijgt en je nieuwe klanten jou serieuzer nemen? Beeld je eens in: niet telkens hetzelfde verkoopverhaal vertellen, maar je klanten overtuigen door je inzichten te delen in je eigen boek. Veel werk? Inderdaad.

Pepernoten en warme chocola in de zomer

De pepernoten, marsepein en chocoladeletters liggen nog niet in de schappen, maar toch zijn we bij Het Boekenschap al midden in de zomer bezig met sinterklaas. Waarom? 

Periscope: live uitzenden vanaf je mobiele telefoon

De nieuwste trend in social media die een lang leven beschoren lijkt: uitzenden via je mobiel via Periscope en Meerkat. Twee apps die live streaming met één druk op de knop mogelijk maken. Dat biedt ongekende mogelijkheden voor boekpromotie. Een duik in de zee van mogelijkheden van live streamen.

Het beste lanceermoment voor je boek

Het beste lanceermoment voor je boek

Hoe zorg je voor de meeste aandacht voor je boek? En wanneer moet je je boek precies gaan promoten? Drie tips voor het beste lanceermoment van je boek. Pak dat moment.

Hoeveel korting vragen boekhandelaren?

Wat is de korting die je een boekhandelaar moet geven wanneer hij je boek te koop aanbiedt? Het antwoord op die vraag hangt af van veel factoren. Hieronder enkele belangrijkste inzichten.

Het aantal woorden tellen in een PDF

In Word is het eenvoudig om het aantal woorden van je tekst automatisch te tellen. Maar in een PDF is dat veel lastiger. Daar is nu een oplossing voor.

De makkelijkste manier om een boek te schrijven

Wat is de makkelijkste manier om een zakelijk boek te schrijven? Is dat wekenlang of maandenlang zwoegen op je zolderkamer? Voor sommigen werkt dat misschien. Wij hebben een betere tip.

De beste drukkerij in Polen vinden

Hoe vind je de beste drukkerij in Polen? Waar moet je op letten bij je zoektocht? Een boek maken doe je niet elke dag, dus de productie ervan moet helemaal kloppen.

Een boek schrijven tips let op

Een boek schrijven: 25 tips voor snel resultaat

Je wilt jezelf presenteren en laten zien wat je te bieden hebt via een eigen boek. Je moet nog beginnen met schrijven. Het Boekenschap presenteert de 25 beste tips voor snel resultaat, met oog voor de gevaarlijke kruisingen onderweg.

Mat laminaat of glanslaminaat? Wat is beter?

Mat laminaat of glans laminaat? Wat is beter?

Elke drukker zal deze vraag aan je stellen: wil je de cover afwerken met mat laminaat of glans laminaat? Waarom is het nodig? Wat is beter? Is er prijsverschil? En wat is eigenlijk het precieze verschil? 

Roland Kahn op zijn eigen boekpresentatie in Amsterdam.

7 tips voor een excellente boekpresentatie

Zeven tips voor een goede boekpresentatie voor auteurs die een boek uitgeven in eigen beheer. Hoe krijg je een bekende Nederlander of Vlaming naar je feestje? Welke functie heeft de boekpresentatie in het geheel en waarom moet je daags na de presentatie als auteur niet op vakantie gaan? Zeven tips voor een onvergetelijke boekdoop.

Quizvraag: hoeveel uitgeverijen tellen Nederland en Vlaanderen?

Een leuke open vraag: hoeveel uitgeverijen tellen Nederland en Vlaanderen in totaal? Met andere woorden: hoeveel concurrenten zijn er als jij zelf je boek wilt promoten?

iDeal-webshop met WordPress, WooCommerce en Mollie

Je boeken verkopen via je eigen website gaat heel eenvoudig via een eigen WordPress-website, de plugin WooCommerce en de betaaloplossing Mollie. Het Boekenschap gebruikt deze oplossing zelf ook. Maar hoe werkt dit en welke stappen moet je zetten?

Foto’s van oude schilderijen rechtenvrij gebruiken?

Zoek je een inspirerende voorkant voor je boek? En is je budget voor fotografie niet al te groot? Kijk dan eens naar oude schilderijen van bijvoorbeeld Rembrandt, Vermeer, Van Gogh. Als je het goed aanpakt, kost dat niets. Hoe kun je het best te werk gaan?

De kracht van online-inkijkexemplaren

Kunt u zich De Slegte nog herinneren? Deze boekwinkel stond bekend om de vele inkijkexemplaren in de winkel. Het doel was om zo veel mogelijk mensen het boek in te kunnen laten kijken. De keten bestaat niet maar maar deze gouden greep kun je ook online toepassen.

Videomarketing: appeltje eitje?

Veel auteurs zien huizenhoog op tegen het opnemen van filmpjes over hun boek of expertise. Ze zien te veel beren op de weg. Toch kun je in vijf stappen een goede, professionele video online zetten.

Waar vind ik alle bibliotheken in België?

Nederlandse bibliotheken kopen in via NBD Biblion, maar België heeft geen overkoepelende inkoopclub voor bibliotheken? Hoe bied je je boek dan aan?

Wat zijn PMS-kleuren in drukwerk?

PMS-kleuren zijn kleuren die je kunt gebruiken wanneer je exact één bepaalde kleur in je boek wilt opnemen, bijvoorbeeld bij het gebruik van een steunkleur. Maar waar moet je op letten bij kleurgebruik in een boek?

boekpresentatie OINR

Hoe maak ik een goede salespage voor mijn boek?

Hoe maak ik een goede salespage voor mijn boek? We kunnen hier heel lang over uitweiden, maar het best kun je gewoon een voorbeeld bekijken.

Wat heeft uitgeven met een scheepswrak te maken?

Als auteur ben je beschouwend. Je kijkt wat er om je heen gebeurt en vat dat in woorden en uiteindelijk in een boek. Met je woorden wil je de lezer prikkelen, aanzetten tot nadenken. Wat heeft dat nou met een waardevolle, nooit ontdekte schat in een scheepswrak in de Carribean te maken?

Wanneer een nieuw ISBN voor een bestaand boek?

Soms kan het nuttig zijn om een nieuw ISBN aan te vragen voor een bestaande boektitel. Wanneer kies je daarvoor en hoe pak je dat het beste aan?

Hoe voer ik wijzigingen door in een ePub?

Er zijn meerdere manieren om een ePub te maken. De ePub is het huidige standaardformaat voor een e-book. Maar wat nou als je wijzigingen wilt aanbrengen in de tekst?

De kracht van het super-ISBN (ISTC)

Wat is dat nou weer, het super-ISBN? Volstaat het ISBN niet meer? Nee, inderdaad. De tijd is rijp voor een nieuw ISBN: het super-ISBN. Officieel: de ISTC.

Hoe vertel je een goed verhaal?

Gaat het om de spullen die je verkoopt? Zijn de diensten belangrijk? Heel veel ondernemers denken van wel. Afnemers zoeken eigenlijk maar één ding: een oplossing voor hun probleem.

Plux: nieuwe manier om een boek te kopen

Libris en Blz.-boekhandels in de nieuwe app Plux te zien. Met deze telefoon-app krijgen consumenten realtime winkelinformatie zoals voorraden, acties en openingstijden direct op hun smartphone te zien.

Amazon verkoopt meer e-books dan papieren boeken

Amazon verkoopt inmiddels meer e-books dan papieren boeken. Dat zegt Arkady Vitrouk, director Kindle content Amazon EU op het CB-event op 12 november 2014.

Historisch overzicht van het e-book in Nederland

Het e-book nam in Nederland een enorme vlucht vanaf 2010. Vier jaar later groeide het aantal transacties bij het CB explosief. Tijdens het e-bookevent gaf Matthijs Suidman een historisch overzicht van dit jonge medium.

Amazon.nl vanaf vandaag in Nederland: online invasie

Amazon is vanaf vandaag actief in Nederland. Daarmee heeft webwinkelreus Bol.com er een grote, serieuze concurrent bij. Amazon biedt veel Nederlandse boeken aan; het wachten is nu op de dag dat de Amerikaanse webwinkel andere categorieën toevoegt.

Waarom verkoopt mijn boek niet?

Waarom verkoopt het ene boek beter dan het andere? Wat maakt een boek goed? Er is één heel duidelijk antwoord op die vragen te geven.

Hoe werkt crowdfunding voor je boek?

Kun je crowdfunding goed inzetten om je boek te realiseren? In dit artikel vertellen we wat deze methode inhoudt en zetten we de voor- en nadelen van crowdfunding op een rij.

linkedin

Benut het sociale aspect van LinkedIn

LinkedIn is veel meer dan alleen een virtueel netwerk van zakelijke contacten. Het is ook steeds meer een sociaal medium, waar volop gediscussieerd wordt over tal van onderwerpen. Probeer daarop mee te liften en betrek de LinkedIn-community in een vroeg stadium bij het tot stand komen van je zakelijke boek.

Hoeveel pagina’s telt mijn boek?

Hoe bereken je het aantal pagina’s van een nog te maken boek? Stel, het Word-document is klaar. Hoeveel pagina’s beslaat het uiteindelijke boek dan? Dat hangt af van drie factoren: